Forrige uke startet Øyvind Lie som ny utviklingskonsulent med ansvar for paravolley i NVBF.

Øyvind har fra tidligere en mastergrad i Idrettsmedisin og et påbyggingsår med Fysisk aktivitet og funksjonshemming ved Norges idrettshøgskole.

Jeg gleder meg utrolig mye til å ta fatt på rollen som utviklingskonsulent for paravolley i NVBF. Min lidenskap ligger i å kunne tilrettelegge for at alle som vil skal kunne delta i den idretten de selv ønsker, uansett funksjonsnivå eller andre eventuelle utfordringer. Jeg har lite erfaring med volleyball, men gleder meg til å lære og håper at mine erfaringer fra utdanningsløpet og parasnowboard skal kunne hjelpe meg på veien til å bli et fungerende ledd i NVBF sin storsatsning på paravolley.

Øyvind skal som sagt arbeide spesielt med sittevolley og diamantvolley.

Sittevolley spilles slik navnet tilsier sittende på gulvet. Spillet foregår i hovedsak på samme måte som i tradisjonell volleyball med unntak av at banen er mindre, nettet lavere, serve kan blokkes og rumpa til enhver tid må være i kontakt med gulvet. Sittevolley passer godt for personer med ulike fysiske funksjonsnedsettelser, men også for tidligere spillere som har skader i for eksempel knær eller ankler.

I 2025 arrangeres det EM i sittevolleyball i Stavanger og det vil derfor satses stort for å få til egne landslag som kan stille på hjemmebane. Klikk på linken for å få et innblikk i sittevolley og veien mot EM: https://youtu.be/kpT54FvxJNw

I diamantvolley kan personer med og uten utviklingshemning komme sammen og dele idrettsglede. Unified idrett, idrett med partner, oppfordrer folk med ulike forutsetninger til å delta sammen i idretten, inspirert av et enkelt prinsipp: trening og lek sammen gir kort vei til vennskap og forståelse. Diamantvolley er spesielt egnet for utviklingshemmede, men foreldre, søsken, støttepersoner eller andre oppfordres til å delta.

I diamantvolley er fokuset på lek – man blir kjent med ballen og hverandre på en morsom måte! Ofte spilles det etter pedagogikken i minivolleyball. Klikk på linken for å bli inspirert: https://youtu.be/GpFu6WWJ5vo

Er din klubb interessert i å starte med sittevolleyball eller diamantvolley?

Ta gjerne direkte kontakt med Øyvind på [email protected] eller 41238549.

 

Start typing and press Enter to search