Forrige uke startet Øyvind Lie som ny utviklingskonsulent med ansvar for paravolley i NVBF.

Øyvind har fra tidligere en mastergrad i Idrettsmedisin og et påbyggingsår med Fysisk aktivitet og funksjonshemming ved Norges idrettshøgskole.

Jeg gleder meg utrolig mye til å ta fatt på rollen som utviklingskonsulent for paravolley i NVBF. Min lidenskap ligger i å kunne tilrettelegge for at alle som vil skal kunne delta i den idretten de selv ønsker, uansett funksjonsnivå eller andre eventuelle utfordringer. Jeg har lite erfaring med volleyball, men gleder meg til å lære og håper at mine erfaringer fra utdanningsløpet og parasnowboard skal kunne hjelpe meg på veien til å bli et fungerende ledd i NVBF sin storsatsning på paravolley.

Øyvind skal som sagt arbeide spesielt med sittevolley og diamantvolley.

Sittevolley spilles slik navnet tilsier sittende på gulvet. Spillet foregår i hovedsak på samme måte som i tradisjonell volleyball med unntak av at banen er mindre, nettet lavere, serve kan blokkes og rumpa til enhver tid må være i kontakt med gulvet. Sittevolley passer godt for personer med ulike fysiske funksjonsnedsettelser, men også for tidligere spillere som har skader i for eksempel knær eller ankler.

I 2025 arrangeres det EM i sittevolleyball i Stavanger og det vil derfor satses stort for å få til egne landslag som kan stille på hjemmebane. Klikk på linken for å få et innblikk i sittevolley og veien mot EM: https://youtu.be/kpT54FvxJNw

I diamantvolley kan personer med og uten utviklingshemning komme sammen og dele idrettsglede. Unified idrett, idrett med partner, oppfordrer folk med ulike forutsetninger til å delta sammen i idretten, inspirert av et enkelt prinsipp: trening og lek sammen gir kort vei til vennskap og forståelse. Diamantvolley er spesielt egnet for utviklingshemmede, men foreldre, søsken, støttepersoner eller andre oppfordres til å delta.

I diamantvolley er fokuset på lek – man blir kjent med ballen og hverandre på en morsom måte! Ofte spilles det etter pedagogikken i minivolleyball. Klikk på linken for å bli inspirert: https://youtu.be/GpFu6WWJ5vo

Er din klubb interessert i å starte med sittevolleyball eller diamantvolley?

Ta gjerne direkte kontakt med Øyvind på oyvind.lie@volleyball.no eller 41238549.

 

Samarbeidspartnere

Cloudnames Mikasport Mizuno Thon Hotels Norwegian Antidoping Norge Aker BP Aker BP
Cloudnames Mikasport Mizuno Thon Hotels Norwegian Antidoping Norge Aker BP Aker BP

Start typing and press Enter to search