Guttene fra Øst Vest jubler for gull. Foto: Nigel Boyce

Rogaland og Øst Vest vant gull i NM Regionlag

En strålende volleyballhelg full av høydepunkter er over. Etter mange spennende kamper i Ekeberghallen stod til slutt jentene fra Rogaland og guttene fra Øst Vest igjen som gullvinnere.

Gutter

Semifinalene ble spilt lørdag kveld, like etter cupfinalen for menn. I gutteklassen ble begge semifinalene særdeles jevne, og de ble vunnet med ørsmå marginer. Øst Vest vant over guttene fra Nord, mens Øst Øst vant over Hordaland i den andre. Dermed ble det bronsefinale mellom Nord og Hordaland søndag morgen. Dette ble et tett oppgjør der lagene først vant hvert sitt sett, og vi fikk se et svært spennende tredjesett. Etter flere lange og spektakulære ballvekslinger var det til slutt Nord som vant settet, og de kapret dermed bronsemedaljer i NM Regionlag.

I finalen fikk vi et skikkelig lokalderby da den oppdelte region Øst sine to lag møttes til dyst. Det er første gang region Øst stiller med to lag i NM Regionlag, og det at begge lagene spilte seg helt til finalen viser at to lag i høyeste grad er berettiget. Etter at lagene først vant hvert sitt sett, var gutta fra klubber vest for Akerselva sterkest i tredje sett. Dermed kunne Øst Vest juble for gull, mens Øst Øst fikk en flott andreplass.

Jenter

I jentenes semifinaler vant Møre og Romsdal over Øst Vest, mens Rogaland slo Hordaland i et tett oppgjør. Søndag morgen møttes dermed Øst Vest og jentene fra Hordaland til bronsefinale. Den startet med en klar settseier til hvert lag. I tredje og avgjørende sett storspilte jentene fra Hordaland, og de sikret seg dermed bronsemedaljer i årets NM.

Jentefinalen startet med et tett førstesett som Rogaland til slutt klarte å dra i land. I andre sett var det derimot liten tvil, og etter imponerende spill kunne Rogalandsjentene juble for seier og NM-gull. Jentene fra Møre og Romsdal kom sterkt tilbake og vant turneringens aller siste sett. Finalen endte dermed 2-1 til Rogaland, og det ble sølvmedaljer  på Møre og Romsdal.

Rogaland sine gulljenter. Foto: Nigel Boyce

Kåring av mesterskapets beste spillere og dommere

En jury bestående av Norges juniorlandslagstrenere og sportssjef Matt van Wezel kåret turneringens beste spillere. I tillegg ble turneringens beste lagspiller kåret i begge klasser. De dommerdelegerte under mesterskapet, Jens Olav Rydningen og Bente Skaug Hermansen, valgte også ut turneringens beste dommere.

Matt van Wezel og Eirik Sørdahl deler ut premier. Foto: Nigel Boyce.

All star team gutter


All star team gutter. Foto: Nigel Boyce

Beste opplegger: Jakob Grydeland, Øst Øst
Beste angriper: David Stenberg, Hordaland
Beste server: Anders Juvik, Hordaland
Beste servemottaker: Oskar Gabrielsen, Nord
Beste forsvarsspiller: Sebastian Kjemperud, Øst Vest
Beste blokker: Noa Cakic-Kristoffersen, Nord
Mest verdifulle spiller: Thomas Roness, Øst Vest

All star team jenter

All star team jenter. Foto: Nigel Boyce
All star team jenter. Foto: Nigel Boyce

Beste opplegger: Ingrid Humberset, Møre & Romsdal
Beste angriper: Birte Leine Langvatn Krumsvik, Møre & Romsdal
Beste server: Hermine Fossmark, Rogaland
Beste servemottaker: Lilli Tuften Aksnes-Øystese, Hordaland
Beste forsvarsspiller: Tiril Våg Skjold, Rogaland
Beste blokker: Selma Engesæth Otterdal, Øst Vest
Mest verdifulle spiller: Maja Viland Søreng, Rogaland

Mesterskapets beste lagspillere

Best teammate er en pris som gis til de spillerne som har imponert mest under mesterskapet med sin evne til å løfte lagkameratene sine, skape god stemning og ha laget i fokus. Vinnere ble Martin Tollefsen fra Øst Vest og Anna Emilie Jakobsen fra Nord. Vel fortjent! Gratulerer!


Mesterskapets beste lagspillere. Foto: Nigel Boyce

Mesterskapets beste dommere

Det ble også utdelt pris og gitt oppmerksomhet til turneringens beste dommere. Vi gratulerer så mye Arian Lustrup Azemi og Frida Skjelvik Aune for vel gjennomført mesterskap, og tusen takk for innsatsen.

NM Regionlags to beste dommere. Foto: Nigel Boyce

Takk for denne gang

Tusen takk til alle flotte regionlagspillere og dyktige trenere for herlige bidrag til en utrolig fin helg i Ekeberghallen. Det var også veldig gøy at så mange venner og familie tok turen til Oslo for å heie lagene frem. Arrangørklubb OSI fortjener stor takk for sin strålende innsats og et supert arrangement. Sammen skapte vi en minnerik volleyballfest!

Resultater fra mesterskapet finner du i Profixio.
Nigel Boyce sine bilder fra mesterskapet finner du her.
Tomm Hansens bilder fra fredag 13/1 finner du her.

Start typing and press Enter to search