NVBF skal legge til rette for like muligheter i toppidretten

På Volleyballtinget 2022 ble strategien «En Idrett like muligheter» vedtatt. En av målsetningene er å etablere para robuste miljøer regionalt/i geografiske soner, og innen 2025 ha etablert landslag for kvinner og menn. NVBF skal legge til rette for at utøvere med funksjonsnedsettelse får like muligheter som funksjonsfriske til å drive toppidrett og sørge for utvikling av framtidige landslagsutøvere.

Les mer om vedtaket i NVBF VIL side 11. her: https://volleyball.no/wp-content/uploads/2022/05/nvbf-vil_22.pdf

Film produser av Megapiksel. Tusen takk til Julie Settemsdal, sittevolleyballutøver i Koll IL.

Norges sittevolleyballhistorie

Sittevolleyball er en av verdens største paraidretter. Det ble først anerkjent som en paralympisk idrett i 1980 da paralympiske leker ble arrangert i Arnhem, Nederland. Et år senere ble World ParaVolley formelt opprettet på et møte i Bonn, Tyskland der 6 europeiske land var representert. Det er nå over 40 år siden World ParaVolley ble opprettet. I dag er sittevolleyball en av 28 paralympiske idretter.

Sittevolleyball i Norge hadde storhetstid på 80-90-tallet der det vokste frem en generasjon som trente for å nå verdenstoppen. Norges sittevolleyball-landslag har deltatt i 5 paralympiske leker.

  • 1980 Arnhem: 5. plass
  • 1984 Stoke Mandeville & New York: 6. plass.
  • 1988 Seoul: 3. plass
  • 1992 Barcelona: 5. plass
  • 1996 Atlanta: 2. plass

Ønsker du å spille sittevolleyball?

Vi hjelper deg gjerne å finne en klubb å trene med. Kontakt oss på [email protected]!

Start typing and press Enter to search