Skjetten og TIF Viking 2 har sikret gull i 1.divisjon som seriemestere 2019-2020

Før siste seriekampene skal spilles har både Skjetten kvinner og TIF Viking 2 herrer allerede sikret seg gull og Seriemester tittel i 1.divisjon 2019-2020. For Skjetten betyr det opprykk til Mizunoliga 2020-2021, mens TIF Viking 2 må forbli i 1.divisjon siden klubben allerede er representert i Mizunoliga.

Når det gjelder den endelige plassering for restene av lagene i 1.divisjon så er mye avhengig av resultatene fra helgens kamper. Vi har tatt en titt på tabellene og kampene som spilles til helgen og vil fremme en del mulige resultater.

MENN
Spirit Lørenskog ligger på 2.plass med 30 poeng og 18 kamper spilt. Per dags dato er de sikret opprykk til Mizunoliga. Neste lag bak Spirit som kan ende med direkte opprykk er 5.plass Asker. Laget har 27 poeng, men med kun 17 kamper spilt. Lørdag møter de NTNUI 2 i Trondheim og kan enten sette press på Spirit Lørenskog eller sikre at Spirit Lørenskog får opprykk. Med tap vil Asker ikke kunne få like mange eller flere vunnet kamper enn Spirit Lørenskog, som de deres siste kamp på søndag, og dermed vil de ikke kunne komme forbi dem på tabellen. Det betyr at Asker kan i realiteten avgjører hvem som rykke opp til Mizunoliga enten med tap på lørdag eller med seier i begge sine 2 siste kamper.

Men spenningen slutter ikke her. Bak Asker og sikret kvalifiseringsplass er Torvastad med sine 26 poeng og 17 kamper spilt. De vil møte laget på 7.plass i Mizunoliga, per dags dato NTNUI Volleyball, sammen med Asker eller Spirit Lørenskog om mulig opprykk. En nokså uant situasjon når sesongen startet gitt at både Asker og Torvastad er nyopprykkete fra 2.divisjon denne sesongen.

Og hva så med nedrykk? Her er det klart at Vestli IL rykker ned da de har kun 1 kamp igjen (spilt 18) og 21 poeng på tabellen. Sotra på 22 poeng og 18 kamper spilt vil slå følge med Vestli ned til 2.divisjon hvis ikke de kan vinne sin siste kamp mot Torvastad på søndag samtidig som NTNUI 2 taper sin siste kamp mot Asker lørdag. Hvis dette skjer så vil både NTNUI 2 og Sotra ha 25 poeng med 9 seier og 10 tap. Da vil man måtte ty til en utregning for å avklare hvilket lag rykker ned.

Her er det absolutt flere kamper som vil være avgjørende for hvem som rykker opp, hvem som spiller kvalifisering og hvem som rykker ned.

KVINNER

Hva så med kvinnene? Blir avslutning like spennende eller er det meste avgjort allerede?

Som nevnt i innledningen har Skjetten allerede vunnet serien og med dette er de klar til Mizunoliga 2020-2021. Bak dem ligger nærmest OSI med 25 poeng og BSI med 23 poeng. Begge lag har kun 1 kamp igjen så OSI er sikret kvalifiseringsplass mens BSI trenger kun 1 poeng for å bli klar til kvalifisering. Motstanderen i kvalifisering er ikke avgjort da 3 lag (NTNUI Volleyball, TIF Viking og Førde VBK) alle ligger innen 1 poeng av hverandre på tabellen til Mizunoliga.

Når det gjelder resterende lag i 1.divisjon så finner vi bak BSI, Sandnes med 21 poeng, ØKSIL med 21 poeng, NTNUI 2 med 19 poeng og TIF Viking 2 med 16 poeng. Både Sandnes og ØKSIL kan gå forbi BSI hvis de skulle vinne og BSI tape sin siste kamp. NTNUI 2 kan redde plassen i 1.divisjon med å vinne sin siste kamp hvis enten Sandnes eller ØKSIL taper. TIF Viking 2 har 2 kamper igjen og kan gå forbi NTNUI 2, ØKSIL og Sandnes hvis de skulle tape kampene deres mens TIF Viking 2 vinner begge sine kamper. Til opplysning spiller TIF Viking 2 hjemme mot BSI 3.3. og vil vite allerede ved kampstart om de skal rykke ned til 2.divisjon eller om de kan fortsatt beholde plassen med seier over BSI.

Var det noen som snakket om spennende avslutning på 1.divisjon?
Et lite tips til alle som lurer på hva de skal bruke helgen til – la skiene stå, la turen i skog være med tanken, la kafebesøket bli til en senere anledning. Finn frem ropert, noe å lage lyd med og ta turne til hallen. Kjemp for laget og vinn kampen på tribunen mens laget vinner på banen!! Men pass på hjertet for det kan bli ganske spennende frem til siste poeng avgjøres.

Start typing and press Enter to search