VIL LAGE FOLKEFEST: Christian Sør-Reime, Jan Erik Moen og Fredrik Forfang gleder seg til å ta imot norgeseliten til det første NM i snøvolleyball 29.-31. mars ved foten av Gaustatoppen.

 

Det blir spektakulært når NM i snøvolleyball skal arrangeres på stadion laget i snø, Gausta Snow Volley Arena. Noen av Norges mest profilerte volleyballspillere deltar i grenen som dette året har helt ferske regler om 3-mannslag med innbytter i tillegg.

Det er fortsatt mulig å melde seg  til det første offisielle NM i snøvolleyball på norsk jord. Det går av stabelen ved foten av Gaustatoppen ved Rjukan. Rjukan IL er arrangører og Gausta Skisenter er hovedsponsor. Noen av Norges beste volley- og sandvolleyballspillere melder sin ankomst for å finne ut om den nye idretten snow volley er noe for dem. Idretten var oppvisningsgren i siste vinter-OL med tanke på at den kan bli en demonstrasjonsgren og etterhvert fast på OL-programmet. Volleyball-idretten spilles nemlig i 220 land i verden, og dette kan være med på å bringe større interesse rundt vinter-OL på verdensbasis.
Stadion laget av snø
Nå bygges snøstadionet Gausta Snow Volley Arena på Gausta Skisenter, slik at tre baner står klare til å ta imot utøvere og publikum i den nye idretten, like ved foten av Gaustatoppen.
Målet for arrangøren Rjukan IL Volleyball er, sammen med Norges Volleyballforbund (NVBF), å bygge opp interessen for en helt ny idrett som blir den tredje volleyballgrenen etter innendørsvolley og sandvolleyball.
Mange lag er allerede påmeldt, men påmeldingsfristen er utvidet fordi det er plass til enda noen lag i turneringen. Særlig damelag inviteres, og det lokkes med at vinnerne får ekstrapremie med wild card inkludert gratis overnatting i Europa-tourens sesongfinale i St. Anton i Østerrike i april.
Nytt spill – nye regler
FIVB og CEV, de internasjonale og europeiske volleyballforbundene, har i desember 2018 laget helt spesielle regler for snøvolleyball, og det første offisielle NM blir også  første gang den nye idretten presenteres i Norge med 3 spillere pluss 1 innbytter på laget. Under fjorårets prøve-NM ved foten av Gaustatoppen var det i praksis sandvolleyballregler, men nå blir det et helt nytt spill som skiller seg fra innendørs 6-mannslag med 8 innbyttere og sandvolleyballens 2 spillere uten innbytter. Snøvolley blir i større grad enn sandvolleyball et lagspill, der tremannslag, med mulighet for at en innbytter kan benyttes, endrer spillets karakter. Det er tillatt med to innbytter per sett, og settene går til 15 poeng. Mens sandvolley har to sett til 21 og tie-breaksett til 15, går alle sett i snøvolley til 15.
– Spennende spillutvikling
Dermed vil man få et spill som differensierer seg endel ifra sandvolleyball med mulighet for to angripere, og teoretisk også tremannsblokk.
– Hvordan spillet vil utvikle seg vet vi ennå ikke, sier Jan Erik Moen hos arrangøren RIL Volleyball, som også er sandvolleyballspiller med lang erfaring fra Norges Tour i sandvolley.
– Det blir spennende, og det er også gøy at mange gode beach- og innendørsspillere prøver seg i den nye idretten.
Vil lage familiearrangement
– Men målet vårt er å skape en familie- og folkefest. NM skjer på en flott tid på fjellet med vårsnø og supre solforhold, dersom været står oss bi, sier Christian Sør-Reime, leder i RIL Volleyball.
– Forholdene skal ligge til rette for et kult NM  med forhold lagt til rette for publikum, ikke minst med aktiviteter for barnefamilier ved siden av. Derfor blir det gratis å være publikummer, og med forhold lagt til rette for å prøve idretten selv. Det er viktig for Gausta Skisenter som er en helårlig familiedestinasjon i sterk vekst, og for oss som NM-arrangør. Vi og NVBF vil at snøvolleyball skal bli en sosial idrett som bringer volleyballidretten ut av hallene i vinterhalvåret, sier Sør-Reime.
Gausta Snow Volley Arena
Gausta Skisenter bygger nå en snøstadion med tre snøvolleyballbaner med tribuner laget i snø til NM. En stadion som vil bli stående oppe til vårsola tar knekken på den, hvilket vil bety at årets påske kan bli en snøvolley-påske for de mange påsketurister som kommer til Gaustablikk, Gaustatoppen og Gausta Skisenter.  Gausta Skisenter er det skisenteret i Norge som vokser mest nå om dagen, med nye svenske investorer, Vätterledens Invest AB, som eiere. RedBull er også en sponsor av snowvolley- NM, og de vil sørge for liv og røre med DJ og stemning underveis i arrangementet. Halvard Flatland er én av speakerne publikum vil få oppleve på stadion underveis.
Også folkefest
Det første offisielle NM går av stabelen med herre- og dameklasse fra 29. – 31, mars, en dato som er ideell for arrangørene.
– Vi inviterer alle interesserte til å ta en tur og se og prøve den nye idretten, også om du ikke har tenkt å delta, sier Jan Erik Moen, og forteller at det også legges opp til after-volley fest med DJ og band som sørger for party både fredag og lørdag. I tillegg setter vi opp gratis busstransport fra Rjukan og opp på fjellet, etter forhåndsbestilling. Vi håper det blir et supert førsteårsarrangement, som vi håper skal gjøres enda bedre i 2020, avslutter Moen.
Mer info:
www.snowvolley.no
Kontakt:
NM-sjef Jan Erik Moen, tlf. 95241727, mail: post@snowvolley.no
Leder RIL Volleyball: Christian Sør-Reime, tlf. 40450566, mail: [email protected]
Gausta Skisenter: Tom Majlund Nielsen, tlf. 92253555

Start typing and press Enter to search

volleyball-eirik-srdahl