Etter flere vanskelige år med pandemi og nedstenging av idretten som vi kjente til, har vi endelig klart å snu trenden. Fra 22 143 medlemmer i 2021, som allerede var gode tall, har vi i 2022 hatt en enorm økning og landet på 24 216 medlemmer! Dette er en økning på over 9 prosent!

Fra året før pandemien (2019) er det en økning på 14 prosent.

Dette i en tid der husholdningsbudsjetter har blitt presset opp og som bremser rekrutteringen, er det imponerende. Mange idretter er spesielt dyre med tanke på utstyr som kreves for å kunne delta. Volleyballen er i en ypperlig posisjon der man ofte ikke trenger så mye mer enn en ball og et nett for å spille. At det da trekkes barn og unge til idretten vår er kanskje ikke så rart?

 

NVBF takker alle klubber

NVBF vil rette en stor takk til alle volleyballklubbene for deres iherdige jobb med å rapportere medlemstallene før fristen. Vi vil også rette en stor takk til alle trenere, styremedlemmer, klubbmedlemmer, foreldrestab som bidrar, kioskmedarbeidere, utøvere, m.m. Uten denne jobben ville volleyballmiljøet ikke eksistert. Tallene bekrefter det vi allerede visste fra før, at volleyballen er en plass for alle.

 

«Det unike med volleyball»

Vil du se hva som gjør volleyballen unik? Klikk deg videre på videoen under.

NIF iverksetter tiltak

Norges Idrettsforbund skal fortsette jobben sammen med idrettsorganisasjonen og myndighetene for å sikre forpliktelsen til å etterleve fritidserklæringen der alle barn skal ha rett til å delta i minst en fritidsaktivitet.

 

Les mer om resten av idrettens medlemsvekst på NIF sine hjemmesider her.

 

 

Start typing and press Enter to search