Lørdag 13. mai kunne Tore Aleksandersen juble for nok en tittel. I playoff-finalen ble den tredje og avgjørende seieren mot Potsdam sikret på bortebane i helga. Som trener for Allianz MTV Stuttgart Damer ble volleyballtreneren fra Gossen tysk mester for andre år på rad.

– Det er en sterk prestasjon å forsvare seriemesterskapet fra i fjor. Vi begynte litt svakt på lørdag, men etter hvert hadde vi full kontroll, sier Aleksandersen.

Aleksandersen har ledet Allianz MTV Stuttgart i to og et halvt år. Det er foreløpig usikkerhet om han fortsetter som hovedtrener neste sesong på grunn av sin helsemessige situasjon, opplyser sportsdirektør Kim Oszvald-Renkema til tysk presse.

For tre år siden fikk Aleksandersen en alvorlig kreftdiagnose, som han har åpent fortalt om. I vår har sykdommen preget ham og gjort at han ikke har vært med laget under kampene. Lørdag 13. mai var han i arenaen og fikk se at jentene spilte seg til seriegull.

– Vi har hatt en god sesong i serien, og kun tapt to av 30 kamper. Vi har vunnet seriemesterskapet fullt fortjent, og vært solide gjennom hele sesongen. I tillegg gjorde vi det godt i Champions League, der vi kom til kvartfinale. Det er en sterk sesong der vi har vist hva vi er gode for. Det var godt å sette kronen på verket nå, sier Aleksandersen.

– Det var en periode i februar der sykdommen blomstret opp igjen ganske kraftig. Jeg har brukt en del tid på å få kontroll på dette, og det har gitt oss noen utfordringer. Heldigvis har jeg to gode assistenttrenere som har fikset biffen. Det har vært suverent. Trenere, spillere eierne og hele klubben har vært fantastiske fra første dag jeg kom hit. Jeg har fått utrolig støtte. Det er en god plass å være, sier Aleksandersen.

 

Fotograf: Jens Korner

 

Bilde hentet fra: https://www.stuttgarts-schoenster-sport.de/news/2-1-bundesliga/907-deutscher-meister-2023

Start typing and press Enter to search