Sandasol 2022 er over, og i år som i fjor er oppsummeringsordene hjertevarme, glede og entusiasme. For en opplevelse det er å få reise fra klubb til klubb og møte så mye fine folk!

Klubbene
Sandasol besøkte i år 34 klubber, fordelt over hele landet og alle regioner. Noen av klubbene fikk besøk også i fjor, mens andre var Sandasol-debutanter. Og to av klubbene er på vei inn i NVBF som medlemsklubber – den ene som et direkte resultat av fjorårets rundreise.

Våler IF (i Solør) blir medlemsklubb i 2022

Volleyballgjengen i Nedre Sigdal IL har utspring fra 4H, og blir medlemsklubb i NVBF i 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over alt har vi blitt tatt i mot med åpne armer, imaginære røde løpere og masse hjertevarme. Vi har fått mat, kaffe, kake og overnatting mange steder, og vi blir vist stor tillitt når vi får nøkkel til en idrettshall eller et privathus slik at nødvendige ærend (!) kan gjøres døgnet rundt. Det utvises stor raushet, og det varmer.

Det er fantastisk fint å få møte klubbens våre, og det er så moro å få høre hva som skjer på daglig basis. Hva som går bra, hva man strever med, hva det ønskes hjelp til. Vi drodler sammen og noen ganger finner vi løsninger til og med, og andre ganger klekkes det ut en god ide som vi i utvikling- og kompetanseavdelingen skal spinne videre på. Og innimellom vises det fram smarte løsninger som egentlig burde deles med hele landet, slik som poengtellingssystemet Fjellmann IL Volleyball har lagd på sitt anlegg:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I (nesten) alle klubbene fikk vi møte styret i klubben/gruppa; om ikke hele styret, så i alle fall deler av det. Utgangspunktet for møtet var høring av kvalitetsklubbkonseptet Klubb+, der vi har fått mange gode innspill som etter hvert vil komme alle klubbene i Norge til gode.

 

LofotVolley tok møtet på Rådhuset, spanderte pizza og ble overbevist om å sende en representant på Forbundstinget! :-)

Reisa
Drøyt 9000 kilometer ble turen denne gang, og lengst vei ble det mellom Tromsø og Alta siden ei bru kollapsa noen dager før vår tilstedeværelse. Da ble det 16 mil ekstra reisevei – via Finland. Korteste reiseavstand mellom klubbene sto Austrått og Sandnes for, siden de delte både dato og anlegg. Mest spektakulære reise må nesten bli fergeturen mellom Bodø og LofotVolley; nattseiling på blikkstille hav, strålende sol og knallblå himmel. Ensomste reise var definitivt gjennom de finske og svenske skoger tilbake til østlandet fra Alta; de første timene gikk veien langs ei DIGER og stri elv, i områder helt uten annet liv enn mygg. Mest utfordrende kjøretur ble fra Kongsvinger til Åmli; en ting var de smale, svingete veiene – noe annet var at GPS’n fikk black-out. Skumleste reise var siste biten inn til anlegget vi skulle møte TIF Viking på; da ble vi guidet inn i noe som minner om Trollstigen, bare i mikroformat hva bredde på veien angår. Men – alt gikk bra, ingen skader på bilen og utrolig mye fint å se på over alt. Vi er så heldige med landet vårt!

Morgan i Finland, med Sverge rett på andre siden av elva

Sosiale medier
Morgan Bobil har fått seg egen Facebookprofil og en egen konto på Instagram. Venner og følgere har han fått, og det er på disse plattformene alle bildene fra klubbesøkene ligger – til fri benyttelse for klubbene om de ønsker. Det har vært hektisk aktivitet på sosiale medier ved hvert besøk, og det ER moro når noen av reels-videoene vi har lagd får over 3500 visninger. Denne, for eksempel, fra Inderøy: Reelsvideo Inderøy

Lørdagsaktivitetene
I fjor var Sandasol-besøkene like uka gjennom, landet gjennom. I år prøvde vi noe nytt på lørdagene, der målet var å gi ei fin treningsøkt for ungdom under 13 år først og avslutte med turnering. Det ble så moro, og vi møtte MANGE barn som i dag ikke spiller volleyball. Det er jo helt rått! Det gir trua på at det er mulig å få til enda mer aktivitet på mini-nivå, og nøkkelen ligger kanskje i å «mase» i sosiale medier. Invitere, invitere, invitere – og til slutt når vi ut også til de som ikke allerede er en del av volleyball-/sandvolleyballfamilien. Magisk moro!

Herlig glade og aktive barn i Førde

Avslutningsdag på Koll Arena i knallvær

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trenerne
Gjennom årets tur har vi hatt med knallgode trenere, og disse har gjort en fantastisk jobb i hver eneste klubb. De har delt av sin kunnskap, spredt glede og entusiasme. De har holdt trøkket oppe i blåst, regn og stekhete, og uten dem hadde ikke Sandasol vært den suksessen det har blitt. Tusen takk for innsatsen!

 

 

Til slutt:
Tusen takk, klubbene, for alle høringssvarsvar, for at dere deler kloke tanker og spennende ideer, takk for alle diskusjoner og ikke minst: takk for at dere ønsker å utvikle dere og er endringsvillige.

Start typing and press Enter to search