Hva gjør du når du er +/-80 år, ikke har e-postadresse, smarttelefon eller PC – og vil ta coronavett-kurset for å komme i gang med treninga igjen? Jo, du går så klart på kurs!

Damene på bildet er en liten del av Optimistgjengen på Kongsvinger, og som alle andre volleyballspillere har de bare lengta etter å komme i gang med treninga igjen. Men – teknologien kan noen ganger bli et litt for høyt hinder å forsere, og slik føltes det for flere da coronavett-kurset måtte tas før aktiviteten igjen kunne starte opp.

Damene ble invitert hjem til klubbveileder’n i NVBF, noen fordeler skal man jo ha når man deler postadresse med slike folk. Først måtte vi opprette en bruker i Min Idrett på alle som ikke hadde gjort det på forhånd, og så gikk vi gjennom kurset sammen – på storskjerm – før vi la svarene inn i kurset på hver enkelt.

Kari Mogstad – 75 – viser stolt fram diplomet for fullført kurs.

KongsvingerOptimistene er ett av ti (registrerte) klubblag i Optimist-klassen. De har én turnering årlig, og som all andre ble de rammet av covid-19-avlysning i 2020. Nå trenes det for fullt mot neste turnering, som skal være på Kongsvinger i april 2021. Om covid-19 tillater det, da.

Kaffe, vaffel og coronavett-kurs. Og en god del skravling.

På bildet fra venstre: Liv Berit (82), Kari (75). Bak: Turid (79), Kari (72 – sjåfør). Foran: Liv Reidun (90), Anne Marie (88)

OptimistVolley:
Optimistklassen består av lag med spillere fra 60 år og oppover. Det sosiale står i høysetet.  Det å høre til er viktig for mange som opplever å miste sine partnere og å være mye alene. En god latter gir velvære og gjør godt for magemusklene og «hodemusklene». I tillegg er det en god helsegevinst i en ukentlig trening. De som deltar i denne klassen er medlemmer i sin klubb på lik linje med alle de andre. Å ha en Optimistgjeng i medlemsmassen er en ressurs!

 

Start typing and press Enter to search