Foto: CEV

Anders Mol og Christian Sørum var favoritter før årets EM i Jurmala, og de innfridde til det fulle. Etter 21-19 i første sett og 21-15 i det andre mot russerne Viasjlav Krasilnikov og Oleg Stoyanovskij stakk gutta av med trofeet for tredje gangen å rad.

Det føles utrolig. Tre på rad er fantastisk, sa Anders Mol etter gullet i et intervju vist på Viaplay. Vi spilte bedre og bedre utover i turneringen – og aller best i finalen, sa Christian Sørum.

De to russerne skapte tidlig trøbbel for Mol/Sørum, men de avsluttet første sett glimrende og vant 21-19.

Også i andre sett skapte Krasilnikov og Stoyanovskij trøbbel for de norske gutta, men de kom raskt tilbake og vant til slutt komfortabelt 21-15.

Det er utrolig sterkt å klare dette for tredje året på rad, sier Iver Horrem i Norges Volleyballforbund til VG. Dette viser at de har klart å beholde hegemoniet gjennom dette spesielle corona-året, fortsetter Horrem – og er spesielt glad for at Anders Mol er «oppe og går» som han uttrykker det etter å ha slitt med en lei lårskade. Dette er de to beste lagene i verden, så dette kunne også ha vært OL-finalen, mener Horrem og fastslår at Russland og Norge nå er bedre enn for eksempel USA og Brasil.

President Eirik Sørdahl hyller også sandvolleyballgutta:

Gratulerer!

Til Norges store sandvolleyballhelter!

Imponerende finale mot regjerende verdensmestere fra Russland! Og for noen prestasjoner, Hendrik Mol og Mathias Berntsen, fantastisk 5. plass som viser at dere har tatt store steg denne sesongen, og ikke minst – Anders og Christian – jeg er snart fri for ord!

Fokusert, rolige, presise og en lange rekke kloke valg gjennom hele kampen – direkte imponerende. Gratulerer også til trenerteamet med Kåre Mol i spissen! Eventyrlig! Avslutningsvis, det er befriende å høre på Vegard Høidalens gode og innsiktsfulle kommentarer! Hipp hurra til hele volleyballNorge!

 

Les også:

https://www.dagbladet.no/sport/her-skulle-de-spilt-em/72857563

https://www.vg.no/sport/i/Qml3RR/mol-og-soerum-til-em-finale-det-var-naere-paa-at-vi-maatte-droppe-det

https://www.vg.no/sport/i/KyvqpE/mol-soerum-europamestere-for-tredje-gang-paa-rad

https://www.nrk.no/sport/leika-seg-til-sitt-tredje-strake-em-gull-1.15168149

Resultater og bilder https://www.cev.eu/BeachVolley-Area/BeachVolley_3BOX.aspx?ID=1245&mID=2849&sID=0&pID=0&chID=0&phaseID=0&champID=0&Mod=

Se noen av kampene i reprise her: http://straume.lmt.lv/lv/sports/sports/ec-pludmales-volejbola-18sept-4/1059043

 

Start typing and press Enter to search