De fire beste lagene for kvinner og menn møtes fredag og lørdag i Randaberghallen for å avgjøre hvem som skal bli kåret mestere av Mizunoligaen 2023/2024! Randaberg, Koll og TIF Viking har med seg begge lag til Final Four, og blir komplettert av Øksil sine kvinner og Førde sine menn. Alt ligger til rette for mange tette og spennende kamper!

Randaberg – Øksil // Fredag klokken 17:30 // Semifinale kvinner

Randaberg og hovedtrener Espen Sørbø kjenner nok på en forventning om at laget skal ta seg til finalen på hjemmebane. I semifinalen møter de Øksil som de har kjempet to tette kamper mot i årets grunnserie. Begge kampene endte 3-2 til Randaberg, og i denne kampen blir det spennende å se om Øksil har gjort de nødvendige taktiske endringene som kan vippe kampen i deres favør. Kan søstrene Marianne Loftesnes og Ragni Steen Knudsen på Øksil senke gullhåpet til Wilde Jakobsen og Live Sørbø allerede i semifinalen? Eller vil lokomotivet fra Randaberg dundre på fremover på hjemmebane med publikum i ryggen?

TIF Viking – Koll // Fredag klokken 17:30 // Semifinale kvinner

Koll kvalifiserte seg for Final Four gjennom å gå ubeseiret gjennom kvartfinalen på hjemmebane, som var en god prestasjon. TIF Viking slo Koll i begge oppgjørene i serien, men har gått seks uker siden sist seriekamp. Hovedtrener på TIF Viking, Martin Mjelde Bjelland, har nok lagt en plan for å få troppen spilleklar til Final Four-helgen, men det blir spennende å se om Koll sin mulighet til å spille tre kamper sist helg kan bli utslagsgivende, og at å kunne gi flere spillere mulighet for spilletid i den siste kvartfinalekampen viser seg viktig. Dette blir en duell mot solide angripsspillere i TIF Vikings Josefine Øines og Grethe Tuft Soltvedt, samt Kolls Renate Bjerland og Karoline Fauske. Hvem viser seg sterkest?

Randabergsupportere under Cupfinalen i januar 2024
Foto:
Nicholas Noreng – Sportskollektivet

Koll – Randaberg // Fredag klokken 20:00 // Semifinale herrer

Randaberg hadde to sterke 3-0 seire over NTNUI og Øksil i kvartfinalen sist helg. De møter Koll, som vant begge internoppgjørene denne sesongen med settsifrene 3-0 og 3-1. Håvard Aarrestad leverte en meget solid gjennomføring i kvartfinalen, og blir absolutt et fokusområde i taktikken til Koll. Koll og kaptein Øystein Schierning har gått mange uker uten kamper, og også her blir det spennende å se om det kan ha en betydning for kampen. Vil det ha noe å si, eller stiller lagene likt? Hvilke forberedelser har Koll gjort for å stille sterkest mulig? Koll må nok ta på seg et favorittstempel i denne kampen om man tar grunnserie-tabellen i betraktning.

Førde VBK – Viking // Fredag klokken 20:00 // Semifinale herrer

For et oppgjør vi får her! TIF Viking og Førde fulgte hverandre som klegger i årets grunnserie. Lagene endte opp med like mange poeng, men Førde og Martin Olimstad havnet over fordi de vant flere sett enn Eirik Mjelde Bjelland og guttene fra Bergen. Det medførte at Viking måtte spille tre kvartfinalekamper på tre dager, som tidligere har vist seg å være kunne være en fordel, men også en ulempe i noen tilfeller. Lagene vant hvert sitt oppgjør mot hverandre i grunnserien, hvor Viking vant 3-2 og Førde vant 3-0. Hvem av ungguttene Eskil Engås og Mikal Kalstad vil være utslagsgivende for sitt lag denne gangen? Lagene er helt sikkert veldig lite giret på å tape og sende erkerivalen til finalen i Final Four, så denne kampen kommer nok til å leve helt til siste ball er spilt!

Bronsefinaler og finaler // Lørdag klokken 11:00, 14:00 og 16:30 //

Lørdagen morgen spilles bronsefinalene for menn og kvinner klokken 11. Klokken 14 spilles første finale, som går mellom vinnerne i damenes semifinale, mens herrenes finale går klokken 1630. Hele helgen blir avsluttet med kåringer, priser og utmerkelser på en bankett i Stavanger sentrum. Det hele blir selvsagt oppsummert i en egen nyhetssak i etterkant av helgen!

NVBF og NTV ønsker lagene, dommere, trenere og klubbene masse lykke til med Final Four-helgen, og heier på norsk volleyball! Lykke til!

Denne teksten er produsert av NTV.

Start typing and press Enter to search