Gjesdal IL er en volleyballklubb i Rogaland som arrangerte første prøvetrening i diamantvolleyball for utøvere med utviklingshemming 29. april 2021. Etter fire suksessfulle økter, har klubben allerede rekruttert flere utøvere og instruktører som gleder seg til oppstart av faste diamantvolleyballøkter høsten 2021.

VIKTIGHETEN AV Å SKAPE MØTEPLASSER

Eva Øfstaas (49) har en lang volleyballkarriere og er både mini-,
og diamantvolleyball trener i Gjesdal IL. Som mor til en sønn med
utviklingshemming forteller hun at å tilrettelegge for diamantvolleyball er viktig for å skape vennskap og et godt miljø for denne utøvergruppen. «Sønnen min stortrives på skolen. Men han har ingen venner som kommer på døra og spør om han vil være med ut. For ham er det viktig med møteplasser der han kan treffe andre likesinnede barn og skape ekte vennskap, samtidig som han opplever mestring og glede», sier Øfstaas. «Det er ingenting en forelder ønsker mer enn at barnet har gode venner». Videre vektlegger hun viktigheten av aktivitet og helse for utøvergruppen med utviklingshemming.

«FRYD OG GAMMEN, LATTER OG GLEDE»

Eva Øfstaas er minivolleyballtrener på tirsdager og diamantvolleytrener på torsdager. Hun trives veldig godt med begge gruppene, og forteller at det er to ulike tilnærminger. «Uansett hvor godt en har planlagt en diamantvolleyballøkt, så må en være forberedt på at økten tar en helt annen retning enn det som en hadde tenkt!». Øfstaas har med seg 17-åringene Ellen og Anna til å instruere barna i diamantvolleyball. De benytter musikk og dans i oppvarming, hopper tau, spiller stigespill med ballkast og benytter ballonger over nett i treningen. «Det viktigste er at barna har det gøy og koser seg!», understreker Øfstaas. «Ved å legge til rette for ulike aktiviteter med ball motiverer vi til balltouch og bevegelse. Det har resultert i god stemning og mye latter!», sier hun og ler.

ØNSKER FLERE BARN VELKOMMEN PÅ DIAMANTVOLLEYBALLTRENING TIL HØSTEN

Diamantpartiet har fått tildelt treningstider på torsdager fra 17.30-18.30 i Gjesdalhallen. Det har deltatt omtrent fem barn i alderen 10-14 år på hver prøvetrening, og de håper at enda flere utøvere ønsker å bli med til høsten. «Vi ser på det som positivt å starte opp med en gruppe i omtrent samme alder, og så utvider vi gjerne tilbudet dersom flere fra andre aldersgrupper ønsker å bli med!», sier hun. «Når vi i Gjesdal IL startet opp et diamantparti, rekrutterte vi deltakere ved å invitere de med på treningene», forteller Eva. «Vi ønsker foreldre og søsken velkommen på treningen slik at også de kan være med å tilrettelegge diamantvolleyball for utøverne!».  

TIPS TIL ANDRE KLUBBER SOM ØNSKER Å STARTE OPP MED DIAMANTVOLLEYBALL

 «Det er rett og slett kjempegøy på diamanttrening!», sier Eva og smiler. «Barna ler og koser seg! Jeg gleder meg til å starte opp igjen til høsten». Øfstaas håper at flere barn ønsker å spille diamantvolleyball og har gode tips til oppstart av diamantvolleyball i nye klubber.

ER DIAMANTVOLLEYBALL NOE FOR DIN KLUBB?

Kanskje trenger dere litt «drakraft» for å komme i gang? NVBF har en egen parakonsulent, Silje Torberntsson, som gjerne vil bidra! Hun kan kontaktes på e-post eller telefon:

Start typing and press Enter to search