Alle foto: NVBF

Gallaturnering for seniorlag i lavere divisjoner ble en knallsuksess

Helgen 22.-23. april var NTNUI Volleyball vertskap for gallaturnering lavere divisjoner i Trondheim Spektrum. Dette er det første året en slik type turnering arrangeres, og denne turneringen kommer garantert til å bli en svært god tradisjon! 41 lag fra hele landet fikk gleden av å besøke Trondheim, og mange ga uttrykk for at turneringen fylte savnet etter de gamle rankingturneringene.

Trondheim Spektrum er en fantastisk arena for et slikt arrangement, og årets versjon ble kjørt med 12 baner i samme hall. Lagene fikk virkelig kjenne på det å spille i en storhall, men trengte ikke lang tid på å venne seg til hallen. Lag som ønsket det fikk en god treningsøkt fredag kveld, før kampene ble blåst i gang lørdag morgen.

Gallaturneringen artet seg på mange måter som de aldersbestemte NM-ene. Vi så en del raske innledende kamper, før det jevnet seg veldig ut utover i turneringen. Akkurat slik det skal være.

I klassen for menn ble det heltrønderske semifinaler, mens på kvinnesiden var det lag fra Øst og Trøndelag som dominerte.

Semifinaler menn: Blussuvoll VBK – NTNUI 4, Trondheim BK – NTNUI 3

Semifinaler kvinner: OSI 2 – Halden VBK, Trondheim BK – NTNUI 4

Halden VBK og NTNUI 4 tok seg til finalen på kvinnesiden, og da var hallen rigget til storbane. Finalen ble jevnspilt og spennende, og lagene tok kontroll over hvert sitt sett, før det var duket for tie-break. Da var Halden VBK sterkest, og klubben kan dermed titulere seg som historiens første vinner av gallaturneringen.

I klassen for menn måtte arrangørklubb NTNUI nøye seg med et internoppgjør i bronsefinalen, for de beste lagene var fra andre deler av byen. Trondheim Ballklubb og Blussuvoll VBK har gjennom sesongen hatt flere tette oppgjør der Blussuvoll har stukket av med seieren. I helgens finale i gallaturneringen viste de seg å være best igjen, og Blussuvoll tok en velfortjent 2-0-seier.

Vinnerlagene kvinner
Vinnnerlagene menn

Medaljevinnere kvinner

1. plass: Halden VBK
2. plass: NTNUI 4
3. plass: OSI 2

Medaljevinnere menn

1. plass: Blussuvoll VBK
2. plass: Trondheim BK
3. plass: NTNUI 3

MVP kvinner

Johanna Niebelshutz (Halden VBK)

MVP menn

Marius Meldal (Blussuvoll VBK)

Flotte turneringsrammer i Trondheim Spektrum

God arena for dommerutvikling

Gallaturneringen ble brukt som arena for både dommer 1- og dommer 2-kurs, og kursholderne ønsker å takke alle deltakende lag for den gode stemningen i hallen og for å ha vist mye fair play.

Kursholderne trekker spesielt frem deltakerne på dommer 2-kurset, der samtlige viste stor progresjon gjennom helgen, og i finalene hadde de stålkontroll på kampene.

Trøndelag kan etter helgen skryte av hele 9 nye dommere med dommer 2-grad, og det jobbes svært godt på dommersiden i denne regionen.

Hilsen fra arrangørklubb NTNUI:

Tusen takk til alle som deltok Gallaturneringen i helgen. Det var flott at så mange lag kom reisende inn fra flere steder i Norge for å spille mot nye lag. 

Gratulerer så mye til Halden VBK med seier i kvinneklassen, og til Blussuvoll VBK med seier i klassen for menn. Vi gratulerer også NTNUI D2B med sølv og OSI D2 med bronse i kvinneklassen, og Trondheim BK med sølv og NTNUI H2A med bronse i herreklassen. Vi ønsker å rette en takk til alle dommere som deltok på dommerkurs, og som har dømt nesten alle kampene i helgen. Dere har gjort en super jobb! Det har vært flott å være arrangør i helgen, med så mange positive og trivelige mennesker i hallen. Takk til alle de flinke folkene som har stilt på dugnad hver dag for å bidra til et så flott arrangement! Håper vi ser igjen alle neste år!

Resultater og lenker

Fullstendig kampoversikt og alle resultater fra Gallaturneringen i Trondheim finner dere i Profixio.

Bilder tatt av mesterskapets offisielle fotografer vil bli lagt ut i mediearkivet til NTNUI når de er klare.

NVBF vil takke alle deltakende lag og dommere for en herlig helg i Trondheim. Og tusen takk til arrangørklubb NTNUI for et strålende utført arrangement.

NVBF håper å se enda flere i Trondheim neste år. Hold av helgen 26.-28. april 2024!

Start typing and press Enter to search