Oslo Volley kunne juble for opprykk i Tromsø. Foto: Oslo Volley


Nye lag til våre nasjonale serier

Denne helgen har det vært avholdt kvalifiseringsturneringer til alle våre nasjonale serier. I kvalifiseringen til Mizunoligaen er det 7. plass fra Mizunoligaen 2022-2023 som møter 2. og 3. beste førstelag fra 1. divisjon.

I kvalifiseringen til 1. divisjon møtes de 2. divisjonsvinnere som ønsker opprykk for å kjempe om de plassene som er til rådighet. Blant lagene som deltok denne gangen var mange klubber som ikke har hatt lag i nasjonale serier tidligere. Det er svært gledelig å se at klubber melder seg på, og at de ønsker å ta steget opp.

Mizunoligaen kvinner

BK Tromsø
Oslo Volley
OSI

Mizunoliagen menn

Torvastad IL
Sotra VBK
Rossvoll VBK

1. divisjon kvinner

Haugesund volleyball
SK Rival
Bodø Volley
TIF Viking 2

1. divisjon menn

Oldenborg
Lierne
BTSI
KFUM Volda
BSI

Mizunoligaen kvinner

BK Tromsø kunne ta imot Oslo Volley og OSI til kamper i Tromsø, hvor billett til Mizunoligaen 2023-2024 lå i potten. Både BK Tromsø og Oslo Volley vant sin første kamp mot OSI, slik at søndagskampen ble en ren opprykksfinale.

Og kampen ble virkelig den thrilleren som avslutningen på årets Mizunoliga fortjente. Lagene vekslet på å ha kontroll på kampen, og selvfølgelig måtte det fem sett til for å avgjøre hvem som skulle få spille eliteserie neste sesong. Og i femte sett var Oslo Volley best. De skaffet seg en tidlig ledelse som BK Tromsø ikke klarte å hente inn. Oslo Volley kunne juble for opprykk, etter bare en sesong i 1. divisjon, mens BK Tromsø må ta den tunge veien ned.

Mizunoligaen menn

Torvastad IL var vertskap for kvalifiseringsturneringen for menn. Også her ble det en ren opprykksfinale på søndag etter at både Torvastad IL og Sotra VBK slo Rossvoll VBK på henholdsvis fredag og lørdag.

Det viste seg at skillet mellom elite og 1. divisjon her var ganske stort, og Torvastad IL kunne kruse inn en meget komfortabel 3-0 seier, og laget sikret seg dermed ny eliteseriekontrakt.

1. divisjon kvinner

Haugesund Volleyball KFUK-KFUM var vertskap for opprykksturneringen. Med fire deltakende lag og tre ledige plasser var det gode muligheter for opprykk. Lagene viste seg å være relativt jevngode, med TIF Viking 2 og SK Rival et hakk foran de andre. Og med 3-2-seier i internkampen gikk TIF Viking 2 ubeseiret gjennom helgen og vant turneringen. SK Rival og Bodø Volley tok de to neste plassene som også sikrer 1. divisjonsspill neste sesong, mens hjemmelaget Haugesund fikk den sure fjerdeplassen.

Resultatliste:

  1. TIF Viking 2
  2. SK Rival
  3. Bodø Volley
  4. Haugesund Volleyball KFUK-KFUM

1. divisjon menn

I klassen for menn var lagene som kjempet om 1. divisjonsplasser samlet i Bergen med BSI som arrangør. Her spilte fem klubber om tre plasser, noe som betyr at søndagens to semifinaler og deretter bronsefinale var svært avgjørende kamper. Til slutt var det Oldenborg IS som vant turneringen, og laget fra Oslo får følge av Lierne og BTSI opp til 1. divisjon neste sesong. Det blir spennende med helt nye klubber i nasjonal serie.

Resultatliste:

  1. Oldenborg IS
  2. Lierne IL
  3. BTSI
  4. KFUM Volda
  5. BSI

NVBF gratulerer med opprykk!

Start typing and press Enter to search