Foto: Allianz MTV Stuttgart

Det tyske sluttspillet er i gang!

Sluttspillet i Tyskland er endelig i gang, og flere norske kvinner har deltatt på lag som kvalifiserte seg til kvartfinalene i Bundesliga Damer. Det er bare de åtte beste lagene fra ligaen etter grunnserien som får lov til å delta i kvartfinalene som spilles best av tre kamper. Semifinalen blir også best av tre kamper, mens finalen spilles best av fem kamper.

NawaRo Straubing (7. plass) med norsk midtspiller, Kjersti Norveel, tapte begge oppgjør 3-0 i kvartfinalen mot Allianz MTV Stuttgart (2. plass). Allianz MTV Stuttgart ledes av Norges herrelandslagstrener Tore Aleksandersen.

Vi tapte sist gang vi møtte NawaRo Straubing i grunnserien, så jeg er veldig fornøyd med å vinne 3-0 i begge oppgjørene. Jentene viste god konsentrasjon gjennom alle seks settene, og jeg er glad vi slapp en ekstra avgjørende kamp, slik at vi kan restituere mer og bli klarere for semifinalen på lørdag.

– Aleksandersen

Sikret norsk trener i finalen

Neste motstander for Aleksandersens Stuttgart blir hans tidligere lag, SSC Palmberg Schwerin (3. plass) med norsk assistenttrener, Martin Watne Frydnes. Aleksandersen var trener for dette laget i hele syv sesonger, og siden til og med herrelandslagets assistenttrener Frydnes vil være på andre siden av nettet, blir dette ekstra spesielt. Vinneren av oppgjørene vil gå til sluttspillfinalen, noe som sikrer en nordmann i finalen.

Semifinalen er mellom to veldig gode lag, og det vil være mye mer «gameplan» og servetrykk som avgjør disse kommende kampene nå. Vi har hatt en bra uke nå til å forberede oss, så jeg gjerder meg til kamp.

– Aleksandersen

Kampen på lørdag 27.mars, hvor de to norske trenerne møtes, kan du finne HER.

 

Tøff motstand for den norske trioen

Ladies in Black Aarchen (8. plass) med de norske spillerne Live Sørbø, Rugile Lavickyte og Emilie Olimstad krysset med Dresden SC (1. plass) i sin kvartfinale, og de tapte sine kamper 3-1 og 3-2 mot vinnerne av grunnserien.

Dresden har vært veldig sterke i år, og de har et mye høyere tempo på spillet sitt enn det vi har. Likevel synes jeg at vi hang godt med, spesielt i andre kampen som endte 18-16 i tiebreak.

-Olimstad

Foto: CEV

Spesiell sesong

Det har vært en spesiell sesong for mange idrettslag grunnet korona, og i Tyskland har det ikke vært noe unntak. Vanligvis ville det vært fullt trøkk med 2000 tilskuere på kampene til Ladies in Black Aarchen, men i år er det ikke lov med publikum på noen kamper. Spillerne har, sammen med støtteapparatet rundt dem, blitt en egen kohort som lever i en slags boble sammen, og er sjeldent med andre folk.

Det har vært veldig annerledes enn slik jeg opplevde sesongen min i fjor med fullsatte haller og høyt lydvolum, men jeg er veldig glad for at vi har fått lov til å fullføre sesongen. Vi har testet oss hver uke, opp til to ganger i uken.

-Olimstad

SSC Palmberg Schwerin (3) har slitt med flere smittetilfeller og karantener i sesongen etter deltakelse på CEV-Cup, men i Aarchen har de ikke hatt et eneste smittetilfelle i laget. Aarchen har valgt å sette den hjemlige serien og cupen i fokus denne sesongen, og de har ikke reist utenlands. Det er kanskje en av grunnene til at ingen på laget har trengt noe karantener gjennom sesongen.

I fjor spilte vi Challenge-cup med Aarchen, mens i år var vi ikke med på dette. Det er fordi klubben ikke ønsket noe risiko ved å reise til utlandet og på grunn av koronaviruset.

-Olimstad

Nå som Aarchen har røket ut av sluttspillet, kommer hele trioen hjem til Norge. Live Sørbø og Rugile Lavitscyte skal delta på EM-kvalifisering med innendørslandslaget. Emilie Olimstad har andre planer, og skal prioritere spill på sandvolleyballandslaget hele sommeren.

Start typing and press Enter to search