Anders Mol med en sterk blokk mot Åhman.

Bildet hentet fra volleyballword.com.

Nok et fantastisk år for våre største sandvolleyballstjerner nærmer seg slutten, og denne helgen spiller de sesongens siste turnering med World Tour-finalen i Doha, Qatar, 6.-9. desember.

Til World Tour-finalen er kun ti lag i hver klasse invitert; de åtte beste på verdensrankingen sammen med to wild cards. Lagene er delt inn i to puljer på fem lag der alle møter alle en gang. De tre best plasserte lagene i hver pulje avanserer så til sluttspillet. Puljevinnerne går direkte til semifinale, mens toerne og treerne møtes i kvartfinaler.

Mol og Sørum spilte alle sine fire puljekamper onsdag og torsdag, og de viste at de virkelig har funnet toppformen. Spillet deres har vært bunnsolid, og laget er puljevinnere etter fire svært imponerende seire

Etter å ha vunnet begge kampene i pulje B på onsdag i tiebreak-sett, leverte de regjerende olympiske mestrene og verdens beste lag to overbevisende seire i strake sett på torsdag. Først slo de den svenske duoen David Åhman & Jonatan Hellvig, ranket som nummer to i verden, med en 2-0 seier (21-16, 21-16). Sørum ledet an med suverent forsvarsspill og imponerende 22 poeng.

Deretter fulgte nordmennene opp med en 2-0 seier (21-15, 22-20) over det italienske paret Adrian Carambula & Alex Ranghieri, og de sikret seg dermed førsteplass i puljen uten noen tap.

Fredag 8. desember spilles de siste puljekampene, og i tillegg kvartfinaler.  Semifinaler og finaler spilles på lørdag 9. desember. Som puljevinnere har Mol og Sørum spillefri fredag, og vi kan glede oss til en spennende semifinale lørdag.

Tidspunkt og motstanderlag for semifinalen er, i skrivende stund, ikke klart.

Alle kamper vises på Viaplay.

Under kan du se et sammendrag av de to siste puljekampene der Norge spilte mot Sverige og Italia.

Start typing and press Enter to search