Kaia Flatekvål og Randaberg slo seg forbi Viking også – de har initiativet i gullkampen.
Foto: Norges Volleyballforbund/Tomm Hansen

Både Koll-menn og Randaberg-kvinner fikk kamp til døren av sine respektive motstandere fra Førde og Viking i helgen. I mennkampen mellom Koll og Førde gikk hele tre av settene lenger enn 30 poeng, før Koll endelig kunne juble over 3-2, fornyet serieledelse og sterkt initiativ i gullkampen. Lars-August Johnson og Nils Ringøen tok 28 og 26 poeng i seieren, mens Mikal Kalstad plukket flest for Førde. I damekampen førte Wilde Jakobsen og Josefine Øines an i poengprotokollen, og etter en dramatisk kamp var det Jakobsen og Randaberg som kunne juble for sin 11. strake seier, og snart 30 kamper uten grunnserietap.

Viking-kvinner fortsatt serieledere etter å ha slått TVN 3-1 borte, men initiativet ligger nå hos Randaberg etter seier i «seriefinalen». Koll kjemper knallhardt for tredjeplassen, og med seier 3-2 hjemme mot ØKSIL er de fortsatt i god posisjon til å ta denne. Renate Bjerland og Ragni Steen Knudsen tok 32 og 34 poeng i nok en jevnspilt og underholdende kamp. Også den siste kvinnerkampen endte med tie-break, der Lierne slo KFUM Volda 3-2. Silje Holand ble den avgjørende spilleren for Lierne som puster ØKSIL i nakken midt på tabellen, mens Volda trenger å bedre poengfangsten i de siste kampene for å berge plassen.

På mennsiden vant Viking relativt greit borte mot både TVN og Randaberg, etter nye gode kamper av blant annet Eskil Engås. Viking har slått tilbake etter en, for dem å være, treg seriestart og kjemper nå om direkteplass i Final Four. De ligger fem poeng foran Førde, men har spilt to kamper mer. Et annet lag som slo tilbake etter en tøff høst var NTNUI. Etter 3-1 over Tromsø er det klart at ingen av de to lagene kan rykke direkte ned. Stian Endresplass hadde den avgjørende serverekken i 2.sett da NTNUI snudde kampen og inntok 5.plassen. ØKSIL forsvant med det ned på kvalifiseringsplass, men med kamper til gode på lagene rundt.

I 1.divisjon var det helg hvor Trøndelag tok lange steg mot opprykk til Mizunoligaen. Toppkampen mellom NTNUI og Tromsø ble aldri spennende i kvinnerklassen, og NTNUI tok sin 16. strake 3-0 seier. Nå trenger de kun ett poeng på de siste tre (eller at Tromsø avgir ett poeng) for å kunne slippe opprykksjubelen løs. I mennklassen vant Lierne 3-1 over Sotra, og har nå fem poengs forsprang til OSI med fire runder igjen. Teoretisk kan Lierne sikre opprykket neste helg, men studentlaget fra hovedstaden vil nok gi dem kamp til døren.

Denne teksten er produsert av NTV.

Start typing and press Enter to search