Eskil Engås (i midten) og Viking kunne juble over 3-1seier mot NTNUI, tross tap i et rekordlangt 1.sett.
Foto: Einar Juliebø

Det er ingen vei utenom. De to oppsiktsvekkende førstesettene som ble spilt i Bergen i helgen er klare høydepunkter i en innholdsrik og dramatisk volleyballhelg. Hele 86 ballvekslinger ble spilt i det 46 minutter lange førstesettet mellom Viking og NTNUI, før det var studentlaget som kunne juble over seier 44-42. NVBF og NTV utfordrer leserne til å lansere lengre sett i norsk volleyball i kommentarfeltet, dette var virkelig et unikt sett på høyt nivå!

Etter NTNUIs dramatiske settseier dreide det meste seg om hjemmelaget i den TV-sendte kampen. Unge Eskil Engås kom inn og bidro sterkt til at Viking snudde til 3-1, og tok sesongens første seier. Imponerende innsats fra Sigurd Festøy til tross, NTNUI sin første seier lar fremdeles vente på seg.

Også damekampen i Bergen hadde et helt spesielt førstesett. Kaptein Grethe Tuft Soltvedt hos Viking servet fra 1-1 til 18-1 i det som en av de mest imponerende serverekkene Mizunoligaen har sett. Viking vant settet hele 25-9, og rystet virkelig Oslo Volley. Et jevnere andresett til tross, Viking vant 3-0 og er fremdeles ubeseiret i Mizunoligaen. Det er også den nye serielederen Randaberg, som vant oppskriftsmessig 3-0 borte mot både Førde og KFUM Volda.

Dobbel hjemmejubel i Nord

På tredje forsøk skulle det endelig lykkes for ØKSIL med en dobbelseier på hjemmebane. Det virket tungt da damelaget kom under 0-2 for Koll, men man skal aldri avskrive ØKSIL og Ragni Steen Knudsen. Superlativene er omtrent brukt opp før oktober er over for ØKSILs stjernespiller, som tegnet seg for 40 nye poeng i kampen ØKSIL til slutt vant 3-2. Det blir spennende å følge laget videre utover høsten, helgens seier flyttet dem opp på bronseplass.

Også «Slaget om Nord-Norge» på herresiden endte med ØKSIL-triumf. 3-0 over Tromsø er sterke sifre, i en kamp hvor begge de to første settene var meget jevne. Simon Evensen viser stadig at steget til etablert eliteserieopplegger er tatt og rollen behersket, og forer sine hardtslående angripere med stadig gode legg. For Tromsø svir nok tapet en del, og de vil se frem til revansjemulighet i desember.

Femsettsdrama i Øyrane Arena
Man skulle kanskje tro at NTNUI hadde fått nok dramatikk etter kampen mot Viking. Etter tap 25-14 i første sett mot Førde virket det også slik, men så feil kan en altså ta. 25-27 i andre sett sørget for balanse i regnskapet, og derfra fulgte lagene hverandre tett. En dramatisk avslutning på fjerde sett sørget for 26-24 til NTNUI og tie-break, i tillegg til at Førde-libero Kacper Wasilewski ble den første spilleren som ble utvist i årets sesong. Dramatikken og utvisningen virket å motivere både Førde og hjemmepublikum ytterligere, og laget leverte et sterkt sistesett som endte med seier 15-13. Da Mikal Kalstad slo matchballen via NTNUI-forsvaret og ut var det klart at Førde fremdeles er både ubeseirede og serieledere.

Denne teksten er produsert av Norsk ToppVolleyball (NTV).

Start typing and press Enter to search