Viking tok en knallsterk seier mot Koll sist helg. Kan de gjenta bragden denne helgen og innta tabelltoppen?
Foto: Einar Juliebø

Viking-damenes imponerende sesong bare fortsetter og fortsetter – sist uke slo de både Oslo Volley og Koll borte. Dette har lagt dem i posisjon til å ta over tabelltoppen dersom de tar alle tre poengene hjemme mot Koll i helgen. En ny trepoenger her vil også vært en alvorlig advarsel til Randaberg før toppkampen neste helg om at bergenserne har topplassen på tabellen i sikte. Josefine Øines, som nylig ble kåret til månedens spiller for Viking, blir nok viktig både i angrep og mottak når bergenslaget skal forsøke å overta førsteplassen!

Motstander er et revansjelystent Koll som kjemper hardt for å sikre tredjeplassen. Selma Tryggestad Hodne og de andre Koll-spillerne vet også at den lille muligheten som gjenstår for en direkteplass i Final Four mest sannsynlig avhenger av full pott i Bergen. Så spørs det, om Koll finner igjen storformen fra cupfinalen, i så fall kan bli en ordentlig klassiker av en kamp mellom Viking og Koll.Førde kjemper hardt mot KFUM Volda og Oslo Volley i bunne av tabellen. I helgen møter Førde Koll på hjemmebane. Her vil nok Selma Vassdal og resten av laget gjøre sitt beste for å lage en overraskelse, når tidligere Førde-spillere som Rebekka Bahr og Karoline Fauske kommer på besøk. Tre poeng vil føre Førde forbi Oslo og opp på sluttspillplass, men de forventer neppe å få noe gratis fra cupvinnerne fra hovedstaden.

På herresiden står Torvastad ovenfor to harde nøtter. Førde og Viking borte er tøffe kamper, hvor mange lag har slitt både i år og tradisjonelt. Tapet mot NTNUI sist uke gjør at Torvastads poengbehov er blitt enda mer akutt. Laget har vist at de kan hamle opp med de fleste, og slo blant annet Viking hjemme før jul. Kan Jonah Utvik, Henrik Kaldheim og de andre Torvastad-gutta gjenskape prestasjonenen mot Mads Søreng og Viking? Det vil bli veldig spennende å se. Og vil Førde ha fullt lag igjen, med Martin Olimstad og Kacper Wasilewski tilbake? Spørsmålene er mange, og spenningen er stor.I den siste herrekampen møter serielederne og cupvinnerne Koll formsterke NTNUI. Henrik Hole skal ut mot tidligere lagkamerater, og vil gjerne bidra til at Koll trygger serieledelsen. Koll, Førde og Viking har alle hjemmekamper i helgne som de kan bruke til å etablere seg på de tre øverste plassene, og gjøre veien frem til Final Four lenger for utfordrerne fra Randaberg. For NTNUIs del har seiersrekken brakt dem på skuddhold av en sluttspillplass. Med seier i Oslo vil de passere ØKSIL og innta sluttspillplassen, men det er som kjent kun Torvastad som har slått Koll så langt i år. Her må nok Simon Klopstad og de andre NTNUI-gutta virkelig levere opp mot maksnivå for å hente poeng.

Denne teksten er produsert av NTV.

Start typing and press Enter to search