KKG-jentene jubler for seier i finalen. Foto: Anders Langvatn

MVGS I STAVANGER

Helgen 2.-4. februar var KFUM Stavanger vertskap for det største av NVBFs mesterskap når landsfinalen for videregående skoler, MVGS, gikk av stabelen i Stavanger Idrettshall.

56 skolelag fra alle deler av landet deltok, og etter 180 spilte kamper, viser resultatlista at vi har fått medaljevinnere fra både nord, syd, øst og vest. Og aller høyest kan jentene fra KKG i Kristiansand, guttene fra Tertnes vgs. i Bergen og mikslaget fra Nydalen vgs. i Oslo juble. Gratulerer med gull og med å være landets beste videregående skoler – i volleyball!

I MVGS er altså deltakerlagene fordelt i tre klasser; gutter, jenter og miks. Se her for alle resultater fra mesterskapet: MVGS Landsfinale – Profixio

JENTEKLASSEN

I jentefinalen møttes KKG og Grong vgs. Dette ble en svært spennende kamp der lagene fulgte hverandre tett i alle tre sett. Opplegger på KKG, Erle Askeland, imponerte, og hun ble kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller i jenteklassen. I bronsefinalen vant Førde vgs. 2-0 over St. Olav vgs.

GUTTEKLASSEN

Guttefinalen mellom Førde vgs. og Tertnes vgs. ble også både tett, velspilt og underholdende. Begge lag har dyktige og ambisiøse spillere, der flere har erfaring fra eliteserie og aldersbestemte landslag. Til slutt var det Tertnes vgs. som trakk det lengste strået, og vant 15-13 i avgjørende sett. Mest verdifulle spiller i gutteklassen ble Ola Fløystad Juliebø fra Tertnes vgs. I bronsefinalen vant NTG Tromsø 2-1 over Framnes vgs.

MIKSKLASSEN

I miksklassen var det et jevnt høyt nivå, og det var en rekke lag som kjempet om medaljene. Etter mange jevne 2-1-kamper i utslagsrundene ble det til slutt finale mellom Haugesund TG og Nydalen vgs. Etter et forrykende førstesett som kunne bikket i begge lags favør, men som Nydalen vant til slutt, gikk lufta litt ut av ballongen for Haugesund. I andre settet var Nydalen vgs. Best og de vant et fortjent gull. Beste spiller i miksklassen ble Nicolas Hagen Skeie fra Nydalen vgs. I bronsefinalen vant Fusa vgs. 2-1 over Skeisvang vgs.

Mesterskapets mest verdifulle spiller ble kåret i alle tre klasser.

Jenter: Erle Askeland, Kristiansand Katedralskole Gimle
Gutter: Ola Fløystad Juliebø, Tertnes vgs.
Miks: Nicolas Hagen Skeie, Nydalen vgs.

Alle tre spilte viktige roller på sine respektive vinnerlag, både som dyktige volleyballspillere og flotte lagspillere. Gratulerer!

Et annet høydepunkt, helt på tampen av helgen, var at Nina Berg, lagleder for gulljentene til KKG, fikk overrakt et svært velfortjent hedersmerke i sølv for sitt mangeårige bidrag til volleyballen. Gratulerer, Nina!

Arrangørens oppsummering

Stavanger Idrettshall er en romslig og god hall for et mesterskap som dette, med god plass både for oppvarming, kampgjennomføring og for lagene til å sitte og slappe av mellom slagene.

Fredag møtte alle lag til åpningsseremoni kl. 13.00, bortsett fra guttelaget til Sortland vgs. som på grunn av uværet «Ingunn» ikke kom til Stavanger før kl. 20.00. Etter halvannet døgn på reise ble heldigvis Sortland møtt med positivitet og velvilje fra både arrangør og de andre lagene i pulja. Dermed ble alle puljekamper gjennomført. Siste kamp fredag kveld, mellom Sortland vgs. og Volda vgs. måtte flyttes fra Stavanger Idrettshall til Ynglingen for å komme i mål, med kampstart kl. 22.00. Fair play på sitt aller beste:-)

Øvrige kamper ble avviklet etter planen hele helgen, uten noen store forsinkelser.

MVGSs benyttet seg av ungdomsdommerordningen, og hele 26 unge dommere, som kom med lagene, meldte seg til tjeneste for å dømme kamper under turneringen. Disse stilte i uniform og fikk betalt for dette.

En god erfaring etter mesterskapet var at tidsplanen tillot sen oppstart fredag, med teknisk møte kl. 12.00, åpningsseremoni kl. 13.00 og kampstart kl. 14.00. Dette kunne gjøres fordi Stavanger Idrettshall har mulighet til å benytte 12 baner. Sein kampstart fredag førte til at mange lag kunne reise hjemmefra fredag morgen, og dermed spare en overnatting på hotell.

Vel blåst, KFUM Stavanger!

Tusen takk til arrangørklubb KFUM Stavanger for et strålende utført arrangement. Tusen takk til alle deltakende lag for alles bidrag til en helt super helg sammen.

Her finner du bilder fra MVGS 2024 tatt av Anders Langvatn:

Fotogalleri – KFUM Stavanger Volleyball (kfumvolleyball.no)

Start typing and press Enter to search