Gullvinnere 2024. Foto: Nigel Boyce.

Rogaland og Øst Hvit vant gull i NM Regionlag 2024

En strålende volleyballhelg full av høydepunkter er over. Etter mange spennende kamper i Ekeberghallen stod til slutt jentene fra Rogaland og guttene fra Øst Hvit igjen som gullvinnere.

Jenter

Finaledagen startet grytidlig med jentenes semifinaler. Der vant Rogaland over Hordaland, mens Øst Svart slo Møre og Romsdal. Dermed møttes Møre og Romsdal og jentene fra Hordaland til bronsefinale. Den startet med en klar settseier til hvert lag. I tredje og avgjørende sett ble Hordaland liggende noe bak fra start, men på stillingen 8-11 var Hordaland i siget, etter å ha tatt flere poeng på rad. Da satte Møre og Romsdal inn sluttstøtet, og de sikret seg dermed bronsemedaljer i årets NM.

I jentefinalen mellom Rogaland og Øst Svart vant begge lagene hvert sitt sett, og et tredje sett måtte til for å kåre en vinner. I tiebreaket bølget stillingen frem og tilbake, og lagene byttet på å lede med et par poeng. Etter flere gode angrep i sluttspurten dro Rogaland det hele i land med settsifrene 15-13. Dermed kunne jentene, for andre år på rad, ta med gullmedaljene tilbake til Rogaland, og Øst Svart endte opp med sølv.

Rogalands jenter vant gull i NM Regionlag 2024. Foto: Nigel Boyce.

Resultatliste jenter:

 1. Rogaland
 2. Øst Svart
 3. Møre og Romsdal
 4. Hordaland
 5. Øst Hvit
 6. Nord
 7. Trøndelag
 8. Agder
 9. Sogn og Fjordane

Gutter

I guttenes semifinaler vant Øst Hvit over Agder, mens Øst Blå vant over Hordaland i den andre. Dermed ble det bronsefinale mellom Agder og Hordaland. I dette oppgjøret vant lagene først hvert sitt sett, og dermed fikk vi også her et spennende tredjesett for å skille lagene. I tredjesettet var Hordaland svært dyktige, og de vant settet 15-10. Dermed kapret laget bronsemedaljer i årets NM Regionlag.

I finalen fikk vi et skikkelig lokalderby da den oppdelte region Øst sine to lag møttes til dyst. Øst Hvit vant det første settet 25-19, mens Øst blå dro i land andre sett 23-25. Dermed ble det også her et avgjørende tredjesett som gikk i favør guttene på Øst Hvit.

Guttene på Øst Hvit vant gull i NM Regionlag 2024. Foto: Nigel Boyce.

Resultatliste gutter:

 1. Øst Hvit
 2. Øst Blå
 3. Hordaland
 4. Agder
 5. Rogaland
 6. Nord
 7. Sogn og Fjordane
 8. Møre og Romsdal
 9. Trøndelag

Kåring av mesterskapets beste spillere og dommere

En jury bestående av Norges ungdomslandslagstrenere kåret turneringens beste spillere i begge klasser.

All star team gutter og jenter. Foto: Nigel Boyce.

All star team jenter

Opplegger: Mone Espeskog Halvorsen, Rogaland
Diagonal: Stine Fausk Finholth, Øst Hvit
Midtspiller: Julia Kloster, Rogaland
Midtspiller: Nora Eliassen Langnes, Øst Svart
Kantspiller: Hermine Emilie Fossmark, Rogaland
Kantspiller: Emma Telum, Øst Svart
Mest verdifulle spiller: Maja Viland Søreng, Rogaland

All star team gutter

Opplegger: Amund Remme Røstengen, Øst Hvit
Diagonal: Mikael Beckman Dos Santos, Øst Blå
Midtspiller: Martin Trengereid, Øst Blå
Midtspiller: Armand Torp Torjussen, Øst Hvit
Kantspiller: Thomas Roness, Øst Hvit
Kantspiller: Eirik Nilsen Fasting, Øst Blå
Mest verdifulle spiller: Sebastian Kjemperud, Øst Hvit

Mesterskapets beste lagspillere

Beste lagspiller er en pris som gis til de spillerne som har imponert mest under mesterskapet med sin evne til å løfte lagkameratene sine, skape god stemning og ha laget i fokus. Vinnere ble Eivind Vik Tveit fra Hordaland og Helene Kile Kolbjørnsen fra Møre og Romsdal.  Vel fortjent! Gratulerer!

Mesterskapets beste dommere

De dommerdelegerte under mesterskapet, Jens Olav Rydningen og Bente Skaug Hermansen, valgte ut turneringens beste dommere.  Vi gratulerer så mye til Anna Pi og Marah Zidan for vel gjennomført mesterskap, og tusen takk for innsatsen.

Mesterskapets beste dommere, Marah Zidan og Anna Pi. Foto: Nigel Boyce.

Bilder og nettside

NVBF har en egen informasjonsside for NM Regionlag 2024. Der finnes blant annet spillerlister og lagbilder for alle de 18 deltakerlagene.

Fotograf Nigel Boyce tok bilder for NVBF under hele årets mesterskap, og hans flotte bilder finner du HER.  Det vil legges inn flere bilder i samme lenke etter hvert.
Lagbildene som ligger i lenken er tatt av Erlend Sørdahl.

Kampoppsett og resultater fra alle kamper ligger i Profixio.

Takk for denne gang

Tusen takk til alle flotte regionlagspillere og dyktige trenere for herlige bidrag til en utrolig fin helg i Ekeberghallen. Det var også veldig gøy at så mange venner og familie tok turen til Oslo for å heie lagene frem. Arrangørklubb OSI fortjener stor takk for sin strålende innsats og et supert arrangement. Sammen skapte vi en minnerik volleyballfest!

 

Start typing and press Enter to search