Fra finalen for jenter. Foto: Roy-Andre Tollefsen

NM U15 – vårens vakreste eventyr

Helgen 14.-16. april var Austrått IL og Hinna Volleyball vertskap for NM U15 i Stavanger Idrettshall. 48 våryre lag fra hele landet, ungdom med mangfoldige timer trening i bagasjen, fikk gleden av å ta turen til et solfylt Stavanger. Mange spillere og lag deltok i sitt første nasjonale mesterskap, og de fikk nok kjenne at det er litt ekstra spesielt. I NM U15 skal det kjempes om gode plasseringer, man skal bli kjent med nivået, spillerne skal prøve å få ut sitt beste mot helt andre lag enn de er vant til å møte lokalt, men ikke minst vil minner og opplevelser for livet skapes, og man vil treffe nye venner fra hele landet. Ikke rart at man er spent!

Utover torsdagen ankom flere og flere lag arrangørhotellet, og alle 48 lag deltok med minst en representant på teknisk møte om kvelden. Mange lagledere har vært med på slike møter før, men det var også lagledere og klubber som deltok i NM for første gang. Dommermøtet ble avholdt før teknisk møte, og de unge dommerne fikk god instruksjon og veiledning. Utover mesterskapet ble dommerne observert og fikk tilbakemelding på hva de kunne utvikle seg videre på.

Etter en flott åpningsseremoni fredag blåste dommerne i gang puljekampene, som igjen ble etterfulgt av 16. delsfinaler mellom puljetoerne og puljetreerne. Publikum fikk virkelig full valuta for pengene; lagene viste imponerende spill, vi fikk se tette sett og virkelig spennende kamper.

Lørdagen fortsatte med severdige sluttspillkamper på rekke og rad. Og etter en mengde jevnspilte kamper, en hel bråte med 2-1-kamper, endte vi opp med følgende lag i kvartfinalene:

Gutter: Koll IL – Haugesund KFUK-KFUM, Stovner SK – Vikersund IF, Strandvik IL – Oslo SVB, KSK – Oslo Volley

Jenter: Kolbotn IL – Oslo Volley, Haugesund KFUK-KFUM – KFUM Stavanger, Koll IL – TIF Viking, Førde VBK – Strand-Ulv IL

I finalekampen i jenteklassen, mellom KFUM Stavanger og Koll IL, fikk vi igjen se mye imponerende spill og lange, spennende ballvekslinger. KFUM Stavanger spilte solid volleyball og var sterkest. Ved hjelp av godt samspill og imponerende stabilitet i grunnspillet klarte laget å ta en ledelse i begge sett. Press på serve og god forsvarsjobbing fra Koll IL førte til at laget klarte å nærme seg vinnerlaget noen ganger, men KFUM Stavanger vant til slutt finalen relativt komfortabelt med 2-0 (25-15, 25-17).

Finalekampen i gutteklassen var et rent øst-oppgjør mellom Vikersund IF og Oslo Sandvolleyballklubb. Det var en kamp mellom to forskjellige lag der et jevnt besatt OSVB spilte et variert angrepsspill med raske midtlegg, mens Vikersund IF hadde bygget mye av spillet sitt opp rundt sine to hovedangripere. I finalen bølget spillet frem og tilbake, og etter to sett hadde lagene vunnet ett hver. Publikum fikk da se et forrykende spennende tredjesett preget av flotte forsvarshandlinger, servetrykk og stor variasjon i angrep, der Vikersund IF viste seg som sterkest til slutt og dro i land en hårfin 2-1-seier (20-25, 25-20, 16-14).

Medaljevinnere jenter

1. plass: KFUM Stavanger
2. plass: Koll IL
3. plass: Kolbotn IL

Medaljevinnere gutter

1. plass: Vikersund IF
2. plass: Oslo Sandvolleyballklubb
3. plass: Koll IL

Allstarlag jenter

Opplegger: Oda Elise Skarlund, KFUM Stavanger
Diagonal: Eva E. Hansen, KFUM Stavanger
Midtspiller: Nora Langnes, Kolbotn IL
Midtspiller: Johanna Krane, KFUM Stavanger
Kant: Hedda T Aarflot, Koll IL
Kant: Maja V Søreng, Haugesund Volleyball
Libero: Sofia S Carrara, Koll IL
MVP: Suzanna Pilarczyk, KFUM Stavanger

Allstarlag gutter

Opplegger: Amund Remme Røstengen, Oslo SVB
Diagonal: Michael Beckman dos Santos, Oslo SVB
Midtspiller: Brage Wright Mehlum, Oslo SVB
Midtspiller: Armand Torp Torjussen, Oslo SVB
Kant: Emil Brynhildsen, Oslo Volley
Kant: Sebastian Lyngaas Kjemperud, Vikersund IF
Forsvarer: Martin Lind Tollefsen, Koll IL
MVP: Thomas Roness, Vikersund IF

Hilsen fra arrangørklubbene Austrått IL og Hinna Volleyball:
For en fantastisk gjeng spillere, trenere, støtteapparat, foreldre, heiagjeng, dommere og frivillige som har vært på volleyballfest i Stavanger denne helgen!
Gratulerer til Norgesmestre Vikersund volley (gutter) og KFUM Stavanger Volleyball (jenter)! Fantastisk volleyball i alle finalene.
Gratulerer med sølv til Koll IL sine jenter og Oslo Sandvolleyballklubb sine gutter , og bronse til Koll ILs gutter og Kolbotn IL sine jenter!
Det har vært en stor glede for volleyballgruppene i Austrått IL og Hinna å være teknisk arrangør for årets mesterskapet. Takk til alle dere som var med, og til Norges Volleyballforbund, for den fantastiske volleyballfesten vi har laget sammen. Vi håper alle sitter med mange gode opplevelser, nye venner og nye erfaringer, og gleder oss til neste gang.

Resultater og lenker

Fullstendig kampoversikt og alle resultater fra NM U15 i Stavanger finner dere  i Profixio.

Bilder tatt av mesterskapets offisielle fotografer vil bli lagt ut her når de er gjort tilgjengelige.

NVBF vil takke alle deltakende lag, dommere og heiagjenger for sine viktige bidrag til å skape en super volleyballfest i Stavanger. Og tusen takk til arrangørklubbene Austrått IL og Hinna Volleyball for et strålende utført mesterskap.   

Start typing and press Enter to search