Foto: Nigel Boyce

Gratulerer til TIF Viking og Randaberg – vinnere av Mizunoligaen 2022-2023!


Helgens fire sluttspillkamper i Kringsjåhallen gav oss seriemestere både for kvinner og menn.

Årets grunnserievinnere, TIF Viking og Randaberg, startet finalespillet med en 1-0-ledelse i kamper. Koll IL sine menn og kvinner måtte derfor vinne minst en av lagets to kamper denne helgen for å holde liv i drømmen om seriemesterskap. Og etter overbevisende spill av begge Koll-lagene i semifinalen, mot henholdsvis Førde VBK og KFUM Volda, vurderte mange at sjansen for flere finalekamper var god.

KVINNER

Men Randaberg ville det annerledes. Laget spilte solid på bortebane, spesielt imponerte de i blokk, forsvar og overgangsspill, og de klarte i lange perioder å presse Koll ut av stilen. Med seier 3-0 på lørdag og 3-1 på søndag kunne Randaberg, og lagets trener Espen Sørbø, juble for at seriemesterskapet var sikret.

NVBF gratulerer!

koll-randaberg-finale-web
Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no
koll-randaberg-finale-160423-8662
Foto: Andreas Kristoffer Berge / Kvinneidrett.no

Toppscorere:

  1. Tuva Aarrestad (21 poeng, Randaberg)
  2. Wilde Jakobsen (21 poeng, Randaberg)
  3. Karoline Fauske (18 poeng, Koll)

HERRER

Etter en svært jevn kamp lørdag var det mange som tenkte at Koll ville komme fryktelig sterkt tilbake, men søndag var det TIF Viking som løftet seg enda et hakk. Anført av en strålende Kristian Morken Bjelland, i sin siste kamp for klubben, var det egentlig aldri noen tvil; Seriemesterskapet skulle avgjøres i Oslo.

Med det avslutter bergensklubben en helt fantastisk sesong, og det ble et verdig punktum på en helt fantastisk karriere for kaptein Kristian Morken Bjelland.

  • TIF Viking Volleyball har vunnet samtlige titler på øverste nivå i Norge denne sesongen: Cupfinalen, grunnserien og sluttspillet.
  • Kristian Morken Bjelland (31) ble historisk i sin aller siste kamp for klubben. Han vant sitt niende norske seriemesterskap.
  • Kristian Morken Bjelland (drakt nr. 10) har også 7 cupgull og 3 nordiske klubbmesterskap. Med 19 titler er han tidenes mestvinnende innendørsspiller på herresiden i Norge.

NVBF gratulerer!

viking-finalevinner-web
Foto: Per-Ole Ingebrigtsen, TIF Viking Volleyball
koll-viking-finale-web
Foto: Nigel Boyce

Toppscorere:

  1. Kristian Morken Bjelland (22 poeng, TIF Viking)
  2. Eirik Bjelland (17 poeng, TIF Viking)
  3. Jarle Fornes (16 poeng, Koll)

Start typing and press Enter to search