Foto: Harald Sørbye.

Helgen 5.-7 april ønsket KSK 48 lag hjertelig velkommen til NM U15. Lag fra alle landets regioner deltok, og de var kvalifisert via regionmesterskapene i januar. NM representerer høydepunktet i klubbsesongen, og de beste av de beste møtes. Med mange lag på venteliste er det helt klart at det er flere lag som også hadde dette mesterskapet som sesongens hovedattraksjon. Allerede torsdag inntok de unge og håpefulle spillerne Sørlandets hovedstad, klare for å starte NM uthvilt og forberedt fredag morgen.

Kristiansand tok imot lagene med åpne armer. Arrangørklubb KSK var klar, og i Gimlehallen, RS-hallen og Badmintonhallen var 9 baner klargjort for spektakulær volleyball.

På fredag ble turneringen offisielt åpnet i Gimlehallen med innmarsj av 48 lag og 24 dommere. Deltakerne ble ønsket velkommen av KSK ved turneringsleder Sjur Kristiansen, varaordfører fra Kristiansand kommune Charlotte Beckmann Finnestad og FS-representant Andrea Nerbøvik Persøy. Det var ingen tvil om at de 550 ungdommene var fulle av forventning, mange deltok på sitt første nasjonale mesterskap, og spenningen «hang» i luften.

Fredagen fortsatte med tøffe puljekamper. Og på slutten av dagen var det ekstra stor spenning knyttet til 16-delsfinalene. Der avgjøres det hvilke lag som får gå videre til øvre sluttspill, og som dermed fortsatt har sjansen til å gå hele veien til finalen. Uansett om det ble øvre eller nedre sluttspill, viste lagene god moral, og at de virkelig er volleyballfamiliens fremtid med underholdende, gode kamper og  volleyballglede i høysete.

Gutter kvartfinaler:

Koll – KFUM Volda
Førde VBK – IL Jardar
Hinna – Stovner SK
KSK – Oslo Volley

Jenter kvartfinaler:

KFUM Stavanger – BK Tromsø
Strandvik – Førde VBK
Øksil – KFUM Volda
KSK – Koll

Gutter semifinaler:

Koll – IL Jardar
Hinna – KSK

Jenter semifinaler:

KFUM Stavanger – Strandvik
KFUM Volda – KSK

Det ble spilt kamper i Gimlehallen, RS-hallen (vegg i vegg med Gimle) og Badmintonhallen. I Gimlehallen ble det klargjort for Center Court til søndagens bronsefinaler og finaler, og hallen var gjennom hele mesterskapet samlingstedet for alle lagene.

Lørdagen ble det arrangert bankett med italienskinspirert buffet på Hotel Ernst. Her var det mulig for lagene å slappe av, feire sesongen, sammenligne erfaringer og knytte nye kontakter og vennskap.

Søndag, siste dag i turneringen, spilte alle lag sin siste plasseringskamp. Og på hovedbanen i Gimlehallen ble bronsefinalene spilt.

I bronsefinalen slo jentene fra arrangørklubb godt i fra seg mot laget fra Hordaland. Kampen bød ikke på de store utfordringene for KSK som kunne glede seg over bronsemedaljer.

Strandvik – KSK 0-2 (8-25, 20 -25)

Region Øst mot Region Rogaland i bronsefinalen for gutter. IL Jardar var jevnt over akkurat litt bedre enn Hinna, så etter en velspilt kamp kunne IL Jardar juble over en plass på seierspallen.

IL Jardar – Hinna 2-0 (25-15, 25-16)

Finalekampene som alle hadde ventet på, fulle tribuner var klar til å heie på sin favoritt, eller bare å se god volleyball. Det var veldig god stemning, og jentefinalen ble spilt først.

I finalekampen for jenter mellom KFUM Stavanger og KFUM Volda, var det KFUM Stavanger som kom best i gang. De tok raskt en god ledelse med solid servepress og lite feil. Det var aldri noen tvil om hvem som kom til å vinne det første settet. I det andre settet gjorde KFUM Volda en endring i oppstillingen, og fikk Ingrid Humberset over i kantposisjon. Det viste seg å gi resultater, og KFUM Volda hadde ledelsen lenge. Men mot slutten av settet ble KFUM Stavanger for sterke, og med en dyktig opplegger som fordelte angrepene klokt i ulike posisjoner, dro de i land seieren. Da er det bare å ta hatten av og gratulere KFUM Stavanger med gull og tittelen Norgesmester 2024! Jentene var regjerende mestere fra 2023, og en ny tittel må sies å være vel fortjent etter seks nye strake 2-0-seire gjennom helgen. Imponerede!

Guttefinalen mellom KSK og Koll ble spilt foran et stort hjemmepublikum, som gjorde alt de kunne for å lage god stemning, og for å heie fram KSK. Vi må kunne si at de lyktes med det. Kampen var jevnspilt med meget høy kvalitet på både angrep og forsvar. Til tider var det også svært høyt servepress med god presisjon. Både i første og andre sett fulgte lagene hverandre tett, men KSK viste seg sterkest. Til slutt kunne hjemmefavorittene heve pokalen over hodet og glede seg over et flott mesterskap! Gratulerer så mye til de flinke guttene fra Kristiansand.

Juryen som valgte ut årets all star-lag så etter spillere som utgjorde en stor betydning for laget sitt, og som viste seg å være teknisk og taktisk gode spillere. Posisjon på banen ble ikke hensyntatt.

Gratulerer så mye til de utvalgte spillerne og ikke minst til MVP!

Godt jobba!

Jenter U15 Norgesmester 2024

KFUM Stavanger vs. KFUM Volda  2:0 (25-9 ; 25-21)

Gutter U15 Norgesmester 2024

Koll vs KSK 0:2 (22-25; 18-25)

Medajlevinnere Jenter U15:

1. KFUM STAVANGER
2. KFUM VOLDA
3. KSK

All star-lag Jenter:

Frøya Keilen, KFUM Volda Ingrid Humberset, KFUM VoldaJohanna Krane, KFUM Stavanger Malia Kind, KSKOda Elise Skarlund, KFUM StavangerSina Straumstøyl, KFUM StavangerSynne Undheim, KSK

MVP: Oda Elise Skarlund, KFUM Stavanger

Medajlevinnere Gutter U15:

1. KSK
2. KOLL IL
3. IL JARDAR

All star-lag Gutter:

Emil Foss Torsæter, IL JardarJan Einar Holtet, KSKLeon Sefijaj, KSKLudvig Ringøen, KSK Marko Marinkovic, IL JardarMartin Lind Tollefsen, Koll ILSavva Moskalev, Koll IL

MVP: Ludvig Ringøen, KSK

NVBF ønsker å takke alle trenere, spillere, dommere, tilskuere og arrangører for et flott mesterskap og en helg full av fantastiske opplevelser.

Kristiansand Sandvolleyballklubb vil takke alle spillere, trenere, dommere, funksjonærer, foreldre, tilskuere og volleyballforbundet for en herlig helg i Kristiansand under årets NM U15.

Helgen beskrevet med få, men velvalgte ord:

    • Imponerende mye godt spill
    • Herlige øyeblikk med stor idrettsglede
    • Mange gode lagprestasjoner
    • Entusiastisk publikum

Takk for laget!

#respekt

#begeistring

#volleyballglede

Resultater og bilder:

Fullstendig kampoversikt og alle resultater fra NM U15 i Kristiansand finner dere i Profixio

Alle foto av offisiell NM-fotograf Harald Sørbye, ved videre bruk godtar man retningslinjer for bildedeling og fotograf skal krediteres.

Dersom bilder ønskes slettet ta kontakt med [email protected] 99004257

Ved videre bruk godtar man retningslinjer for bildedeling.

Bilder fra lørdagens kamper del 1

Bilder fra lørdagens kamper del 2

Bilder fra søndag

Start typing and press Enter to search