Ålesund var vertskap for NM U19 helgen 08. til 10. mars. Lag fra alle regioner i landet kunne kvalifisere seg gjennom den regionale kvalifiseringen. NM representerer høydepunktet i klubbsesongen der de beste av de beste møtes. I påvente av topplasseringene reiste lagene allerede torsdag, dermed startet de NM uthvilt og forberedt.

Og ikke bare lagene var klare, men også Ålesund og turneringsarrangøren Blindheim IL hadde lagt til rette for flotte forhold i 3 haller (Blindheimshallen, Renexhallen, Borgundhallen). Hotellene var stappfulle, og hele Ålesund kjente allerede suset av det norske U19-mesterskapet i volleyball som startet fredag.

På fredag ble turneringen offisielt åpnet med ankomst av lagene til Blindheimshallen hvor lagene ble møtt av representant for Ålesund kommune Runar Paulsen og NVBF’s visepresident Camilla H. Skjelstad. De tøffe gruppekampene og 16-lagsfinalene bød på kvalitetsvolleyball for alle involverte, der hvert lag viste hvilken form de hadde med seg og hvordan veien videre i turneringen ville bli for å nå finalene.

Gutter Kvartfinalene:

TIF Viking
Austrått IL
Førde VBK
Stranvik IL
Torvastad IL
Kristiansand SK
Koll IL
Sortland VBK

Jenter kvartfinalene:

Haugesund Volleyball
Koll IL
Kristiansand SK
Mosjøen VBK
Vindafjord IL
KFUM Stavanger
SK Rival
KFUM Volda

Gutter Semifinalene:

TIF Viking
Førde VBK
Koll IL
Torvastad IL

Jenter Semifinalene:

Koll IL
Kristiansand SK
KFUM Stavanger
KFUM Volda.

Hallene der semifinalene ble spilt, Borgundhallen og Blindheimshallen, var stappfulle, for semifinaleparene bød på spennende og jevnbyrdig volleyball.

Lagene fikk tid til å puste ut og samle krefter til søndagens finalekamp om plasseringene. For å skape litt stemning ble det arrangert en bankett der alle lagene møttes for å feire sesongen, sammenligne erfaringer og knytte nye kontakter og vennskap.

Blindheimshallen, der alle finalekampene skulle spilles, begynte sakte å fylles seg opp av tilskuere.

I kampen om bronsemedajlen slo jentene fra KFUM Stavanger endelig Kristiansand SK i en dramatisk avslutning av det andre avgjørende settet med 30-28 og kunne glede seg over bronsemedaljen.

Denne prestasjonen ble senere etterlignet av Koll IL-guttene, som knepent slo Førde VBK i tie break, 18-16. Gleden ble fanget av turneringsfotograf Einar Juliebø.

Så gjensto bare finalekampene i turneringen. I løpet av et øyeblikk hadde arrangøren Blindeheim IL klargjort det sentrale området og satt opp sitteplasser. Alt var klart for finalekampene.

 

Vi startet med guttefinalen, der lagene TIF Viking og Torvastad gjorde opp med noen kjente fjes fra Mizunoligaen. Takket være det bød finalen på flott volleyball der gullet til slutt ble feiret av Torvastad.

Det var jentenes finale møttes Koll IL og KFUM Volda, også hadde kjente spillere fra Mizunoligaen.  I en spent og elektrifiserende atmosfære kunne KFUM Volda endelig juble og til slutt vant kampen i tie break.

Jenter U19 Norgesmester 2024

Koll IL vs. KFUM Volda  1:2 (26-24 ; 25-27 ; 8-15)

Gutter U19 Norgesmester 2024

TIF Viking vs. Torvastad : 0:2 (13-25; 19-25)

Medajlevinnere Jenter U19:

1. KFUM VOLDA
2. KOLL IL
3. KFUM STAVANGER

Allstarlag Jenter:

Libero: Lilli Aksnes Øystese – Strand-UlvKant: Edna Todorova – KFUM VoldaKant: Julia Tennøy – KFUM StavangerMidt: Selma Otterdal – Koll ILMidt: Malin Halleraker – Haugesund VolleyballDiagonal: Selma Tryggestad Hodne – Koll ILOppleggar: Vera Gjerde – Vindafjord ILMVP: Cathrine Hjeltnes – KFUM Volda

Medajlevinnere Gutter U19:

1. TORVASTAD IL
2. TIF VIKING
3. KOLL IL

Allstarlag Gutter:

Libero: Emil Olsen – TIF VikingKant: Eskil Engås – TIF VikingKant: Mikal Kalstad – Førde VBKMidt: Christoffer Moland – Oslo VolleyMidt: Elias Vie – Førde VBKDiagonal: Conrad Spidsøe – Koll ILOppleggar: Jonah Utvik – Torvastad ILMVP: Jonah Utvik – Torvastad IL

Under turneringen ble også Hedersmerke i sølv utdelt til Knut Olav Hettervik (Region Sydvest/Hinna IL) for fremragende innsats for volleyballmiljøet. Norges Volleyballforbund gratulerer så mye!

NVBF ønsker å takke alle trenere, spillere, dommere, tilskuere og arrangørene for et flott mesterskap og en helg full av fantastiske opplevelser.

Blindheim IL vil takke alle spelarar, trenarar, dommarar, funksjonærar, foreldre, tilskodarar og volleyballforbundet for ei herleg helg i Ålesund under NM U19.Det har vore eit stort arrangement med mykje logistikk – der vi har hatt nærare 1600 busspassasjerar og smurt 1467 lunsjpakker. I tillegg har det vore spel på ni baner i tre hallar frå morgon til kveld, med mykje jamne kampar og volleyballglede. Sjølv om vi er fornøyd med årets gjennomføring og dei supre frivillege, ser vi veldig fram til å arrangere neste NM i Ålesund i ein større hall!Vi er også takksame ovenfor Runar Paulsen som leiar utval for helse og oppvekst i Ålesund kommune, som kom både til opningsseremoni og premieseremoni.

 

Årets turnering starta 8.mars, og for oss var det naturleg å følge opp det gledelege initativet som kom frå BK Tromsø i fjor med å ha jentefinala til slutt. Vi håper praksis dei neste åra blir at ein roterer på kva finalekamp som går når.Og for nokre finalekampar vi fekk, på kvar sin måte! Det var mange som lot seg begeistre og nærast lamslå av den fantastiske finala Torvastad leverte. Det er lenge sidan vi har sett så klare siffer i ei gutefinale i NM U19, og Viking er slett ingen svak motstandar! Jentefinala starta litt nervøst, men begge lag spelte seg opp, og for ein kamp vi fekk! Comebacket til KFUM Volda og den uredde servinga trur eg dei fleste som såg kampen vil hugse lenge. Ekstra gøy var det også med mykje lyd frå heiagjengane til både Volda og Koll! Gratulerer til finalelaga, og også til Koll og KFUM Stavanger med bronse.Vi håper alle lag fekk ei god heimreise, med eller utan medaljer, gledestårer og skuffelse. Vi ynskjer laga ei god avslutning på sesongen, og vil tilrå alle aldersbestemte lag å legge sesongavslutninga til Blindheimscupen 20-21.april!

– Vegard Buset, Turneringsleder

Resultater og Bilde:

Fullstendig kampoversikt og alle resultater fra NM U19 i Ålesund finner dere i Profixio

Bilder fra turneringens fotografer finner man under. Ved videre bruk godtar man retningslinjer for bildedeling.

Einar Juliebø:
Dag 1 , Dag 2 , Finaldag

Markus Engås:
Dag 1 , Dag 2

Start typing and press Enter to search