12.-17. juni 2021 arrangerte Sunnaas Sykehus og Sunnaas Stiftelsen Camp Spinal på Olympiatoppen i Oslo. Målsetningen er å vise 15 ulike idretter og at en kan ha et aktivt liv etter skade. Norges Volleyballforbund ble invitert torsdag 16. juni for å arrangere sittevolleyballtreninger for 20 personer og mentorer med ervervet ryggmargskade fra hele landet.

ET AKTIVT LIV ETTER SKADE

Camp Spinal arrangeres for personer over 12 år med en ervervet ryggmargskade – komplett eller inkomplett, men personer med gangfunksjon er også hjertelig velkommen. På Camp Spinal møter en andre med liknende utfordringer som seg selv. I tillegg får utøverne tips og råd av mentorer som selv har en ryggmargsskade. Målsetningen med Camp Spinal er at personene som deltar skal sitte igjen med flere gode verktøy for å mestre din nye livssituasjon. På Camp Spinal bruker vi idrett og aktivitet som et av flere virkemidler til å oppnå dette.

SITTEVOLLEUYBALL PÅ CAMP SPINAL

Norges Volleyballforbund var representert av Silje Torberntsson som har hovedansvar for paravolleyball i forbundet og trener i Koll IL Paravolley, Bastiaan Burgering. Deltakerne ble delt inn i to puljer med ti personer i hver gruppe i tillegg til ansatte ved Sunnaas Sykehus. De fikk en introduksjon på hvordan man skal bevege seg på gulvet under ballen, hvordan man utfører mottak med baggerslag, fingerslag, smash, fikk prøve noen ulike øvelser og avsluttet med kamp. Det var god stemning og mye engasjement blant utøverne.

 

NVBF takker for oss, og vi gleder oss til neste gang!

Start typing and press Enter to search