Norges Volleyballforbund har fått vite at vi blir representert i FIVBs Rules of the Game and Referee Commission de neste årene. Geir Dahle har blitt valgt inn i komiteen og vil ha som sitt ansvarsområde Beach Volleyball (sandvolleyball). Vi har tatt en liten prat med Geir og bedt han si noe om dette vervet.

«Det å få en plass som ett av 16 medlemmer i FIVB sin «Rules of the Game and Referee Commission» var veldig overraskende, men samtidig en stor ære. Dette er det høyeste organet når det gjelder dømming, regler og regeltolkning innen både volleyball, sandvolleyball og snø volleyball.

Selv om jeg nasjonalt arbeider mest med dømming innen volleyball er jeg nå plassert i kommisjonen «på vegne» av Beach Volleyball. Så vidt jeg kjenner til får medlemmene ansvar for ulike deler av den grenen de representerer så det blir spennende å se på fordelingen og hva som eventuelt blir «mitt» ansvarsområde.

Jeg ser med stor spenning fram mot arbeidet i denne kommisjonen de neste 3-4 årene, og muligheten for å være med på å påvirke utviklingen internasjonalt innen både regel- og dommerarbeidet fram mot OL 2024 i Paris. Arbeid i denne kommisjonen vil nok, som i alle slike FIVB kommisjoner, i stor utstrekning være preget av det globale aspektet, og ta hensyn til alle innspill og meninger fra alle konfederasjoner.
Jeg vil fortsette som medlem av den europeiske dommerkomiteen (ERC i CEV) i samme tidsrom.»

Vi ønsker Geir lykke til med oppgavene som kommer fra komiteen og håper at dette vil bidra til bedre forståelse av regelverket som regulerer de grenene som finnes både her i Norge og internasjonalt.

 

Start typing and press Enter to search