NVBF ønsker internasjonal regelendring

 

Debatten rundt bekledning i sandvolleyball har vært til stede siden sandvolleyball ble en olympisk gren i Atlanta 1996. I 2012 ble «bikinipåbudet» opphevet av vårt eget internasjonale forbund, FIVB. Kvinnelige utøvere har siden 2012 kunne velge om de spiller i bikinitruse, tights eller shorts. Likevel har ikke denne endringen i 2012 gitt våre kvinnelige utøvere en «opplevd» full valgfrihet. FIVB, det Internasjonale Volleyballforbundet, bekrefter valgfrihet, men i reglementet er det koblet til teksten: av kulturelle eller religiøse årsaker. Våre kvinnelige landslagsutøvere ønsker en valgfrihet uten noen form for kobling til årsak-dette støtter NVBF 100 %.

14. september skal forbundsstyret ha styremøte, der en av sakene på agendaen vil være antrekk og nettopp valgfrihet under internasjonale konkurranser. NVBF støtter selvsagt våre landslagsjenter, og syns det er modig og tøft av dem å gå frem som gode eksempler og rollemodeller hvor de gjør de uvitne oppmerksomme på at det faktisk er lov å spille i shorts om man ønsker i sandvolleyball.

-Historisk så har majoriteten av internasjonale kvinnelige utøvere i sandvolleyball selv ønsket å spille i bikini, men valgfrihet til selv å velge antrekk bør være en selvfølge i alle idretter, og vi forventer at våre utøvere får denne valgfriheten uten noen koblinger til kultur eller religion. Denne saken blir behandlet på vårt neste ordinære styremøte sier president Eirik Sørdahl i Norges Volleyballforbund. Ved et eventuelt vedtak i forbundsstyret blir neste steg å fremme en regelendring ovenfor FIVB ved neste kongress.

I all aktivitet i regi av Norges Volleyballforbund er det valgfrihet når det kommer til antrekk, så lenge utøverne har lik bekledning

 

NRK skriver om protesten til våre jenter-

https://www.nrk.no/sport/dei-norske-ol-vinnarane-hyllar-truseprotesten-til-kvinnene-1.15607101

NVBF har tidligere i år også offentlig kommentert problemstillingen:

https://volleyball.no/nyheter/norges-volleyballforbund-stotter-handballforbundet-i-deres-kamp-for-at-kvinnelige-sandhandballutovere-skal-fa-valgfrihet-i-forbindelse-med-antrekk/

https://www.tv2.no/a/14124010/

 

For ytterligere kommentar:

Eirik Sørdahl 915 15 130
President i Norges Volleyballforbund

Kristian Gjerstadberget 959 70 197
Generalsekretær i Norges Volleyballforbund

Start typing and press Enter to search