Foto: Oda Hveem

Helgen 6.-9 august ble årets senior-NM i sandvolleyball spilt på Voldsløkka i Oslo. Oslo Sandvolleyballklubb var arrangør, og nye norgesmestere ble kåret i klassene kvinner, menn og miks.

Senior-NM var siste del av Sandstorm – Oslo Beachfestival 2020. Festivalen har bestått av fire norgesmesterskap samlet på knappe to uker, og den ble arrangert som et samarbeid mellom Oslo Sandvolleyballklubb (OSVB) og Koll IL. Grunnet tiltak mot spredning av Covid-19 ble flere av de opprinnelige planene for gjennomføring av festivalen lagt bort. Både baner midt i Oslo sentrum og sosiale sammenkomster for deltakere ble skrinlagt av smittevernhensyn, og årets Senior-NM ble i sin helhet gjennomført på OSVB sitt flotte anlegg på Voldsløkka. Der fikk deltakere og publikum til gjengjeld oppleve fire fantastiske dager med strålende sol og spennende sandvolleyball under OSVBs kyndige ledelse. Klubben leverte, som forventet, et solid stykke arbeid, der god planlegging i forkant, samt et stort antall dyktige frivillige, har vært viktige faktorer. NVBF er imponert over klubbens håndtering av utfordringene årets arrangement medførte, og vi vil rette en stor takk til både turneringsledelse og alle frivillige for strålende utført jobb.

RESULTATER NM 2020

Årets senior-NM samlet 25 lag for kvinner, 31 lag for menn og 16 mikslag. Torsdag 6. august ble kvalifiseringsturneringer i klassene for kvinner og menn gjennomført. Kvalifiseringsturneringen gav til slutt åtte lag i hver klasse plass i hovedrunden som ble spilt fredag til søndag. I miksklassen var det satt et tak på 16 deltakende lag, og kamper i den klassen ble spilt lørdag og søndag.

KVINNEKLASSEN

I klassen for kvinner kom den store overraskelsen i semifinalen mellom stortalentene Frida Berntsen/Birgitte Maaseide og turneringens førsteseed Oda Ulveseth/Ingrid Lunde. Til tross for at dette var første turnering for Oda og Ingrid på over et år grunnet skade, forventet nok mange at de ville kapre en finaleplass ut fra det gode spillet de viste på turneringens første dager. Men Frida og Birgitte imponerte stort i semifinalen, og ungjentene klarte å snu et klart tap i første sett til knapp seier i de to neste. Dermed ble det finale mot Sunniva Helland-Hansen og regjerende norgesmester Anne Guro Hjortland. I finalen spilte Sunniva og Anne Guro solid i alle faser, og de vant et velfortjent gull. I bronsefinalen vant Oda og Ingrid mot to unge jenter som spilte svært godt i sin første turnering sammen, Thea Jurgensen og Julia Thelle.

Årets medaljevinnere kvinner. Foto: Oda Hveem.

Anne Guro og Sunniva kjemper for seier i finalen. Foto: Oda Hveem.

Birgitte og Frida imponerte stort og vant sølv i klassen for kvinner. Foto: Oda Hveem.

Resultater kvinner:

Gull: Anne Guro Tveit Hjortland og Sunniva Helland-Hansen
Sølv: Birgitte Maaseide og Frida Berntsen
Bronse: Oda Johanne Dietrichson Ulveseth og Ingrid Lunde

NVBF applauderer og gratulerer!

KLASSEN FOR MENN

I herreklassen spilte, ikke helt uventet, BeachvolleyVikings hovedrollene i årets mesterskap. Med Anders Mol ute med skade var riktignok lagsammensetningen noe uvanlig, men spillerne var i høyeste grad til å kjenne igjen. De vartet opp med spill i verdensklasse, og seieren gikk til slutt til Svein Solhaug og regjerende norgesmester Hendrik Mol. Verdensener Christian Sandlie Sørum spilte for anledningen med to ganger tidligere gullvinner i NM, Mathias Berntsen, og laget måtte ta til takke med sølvmedaljer etter  2-1-tap i en svært spennende og underholdende finale. Ungguttene Markus Mol og Nils Ringøen imponerte oss alle nok en gang med solid spill i hele turneringen og ved å ta en overbevisende bronsemedalje.

Årets medaljevinnere i klassen for menn. Foto: Oda Hveem.

Svein og Hendrik i god driv i finalen for menn. Foto: Oda Hveem.

Markus og Nils vant bronsefinalen mot Stian Opsahl og Jonas Tomter. Foto: Oda Hveem.

Resultater menn:

Gull: Svein Solhaug og Hendrik Nikolai Mol
Sølv: Mathias Berntsen og Christian Sandlie Sørum
Bronse: Nils Gunnar Ringøen og Markus Mol

NVBF gratulerer årets vinnere!

MIKSKLASSEN

Miksklassen gikk av stabelen lørdag og søndag, parallelt med hovedrunden i NM senior. Etter svært spennende finalekamper ble det til slutt en populær hjemmeseier til OSVB-spillerne Jenny Veddeng og Haakon Lie. NM Miks ble i det hele tatt et svært underholdende og severdig mesterskap. Turneringsformen har et stort potensial som nok hadde fortjent sine egne turneringsdager, slik at enda flere fikk mulighet til både å delta og til å følge mesterskapet som publikum. NVBF gratulerer årets medaljører så masse, og vi noterer oss denne erfaringen til et annet år.

Årets medaljevinnere i miksklassen. Foto: Oda Hveem.

Resultater miksklassen:

Gull: Jenny Beate Uri Veddeng og Haakon Egil Lie
Sølv: Håvard Vingen Sunde og Sara George Kiserud
Bronse: Lars Martin Riiser Haraldsen og Stine Schjødt-Osmo

LINK TIL STREAM, RESULTATER OG BILDER

Stream fra alle kamper i hovedrunden for kvinner og menn ligger på Direktesport.no. 
Der ligger også kamper fra bane 1 under kvalifiseringsturneringen.

Alle resultater fra NM senior ligger her:

NM senior Kvalifiseringen
NM senior Hovedrunden
NM Miks

På Sandstorms Facebook-side ligger mange flotte bilder fra hele uka tatt av Oda Hveem og Nigel Boyce. Bildene blir liggende tilgjengelig en stund, men husk å laste ned bilder du ønsker å bevare.

Vi gleder oss allerede til Sandstorm 2021!

Start typing and press Enter to search