Viking-Randaberg ble tett både for damer og herrer. Her er det Eskil Engås som utfordrer Randaberg-blokken.
Foto: Einar Juliebø

Randaberg vant toppkampenHjemmelaget Viking åpnet best, men Randaberg slo tilbake og vant 3-1 i toppkampen i Åsane Arena. Nærmest som vanlig var Wilde Jakobsen den dominerende spilleren for serielederen, med sine 27 poeng. Gledelig for bortelaget var det også at Maria Dahl var tilbake fra overtråkk, bidro til å vinne tre svært tette sett, og ser ut til å være klar for neste helgs cupfinale. For Vikings del var dette sesongens første serietap, og avstanden opp til Randaberg fordoblet seg til seks poeng. De har likevel tak på andreplassen som gir direktebillett til Final Four, og vil nok kjempe hardt for å beholde denne i ukene som følger. 

Oslo startet 2024 med et smellDet har vært noen tøffe sesonger for Oslo Volley med nedrykk fra eliteserien mens byrival Koll har vunnet flere cupgull på rad. Men i år er det ingen tvil om at rødtrøyene er tilbake, og 2024 ble startet på best mulig vis med seier 3-1 over Koll. Victoria Demmene tok 24 poeng i en kamp hvor også korsbåndsskadde Susann Bech var tilbake og bidro. For den blå delen av Oslo endte generalprøven før cupfinalen med tap, og de må nå grave frem nye krefter før de utfordrer serieleder Randaberg på gulvet i Ekeberghallen neste helg.

NTNUI slo tilbakeMizunoligaen er såpass jevn at man absolutt forventet NTNUI skulle ha gode sjanser mot et skaderedusert Førde-lag i helgen. Men de to første settene hadde ikke bare NTNUI sjans, de vant overlegent mot seriemesterne. Men da våknet virkelig Mikal Kalstad og hans unge lagkamerater. På et imponerende vis kjempet Førde seg tilbake i kampen, og vant de to neste settene. Men det var hjemmelagets dag i Dragvollhallen, anført av de to Sigurdene Bjerkeland og Festøy. Sistnevnte dro frem 29 poeng og sikret seier 3-2. NTNUI klatret dermed opp på kvalifiseringsplassen, og det ser klart ut at både Torvastad og NTNUI vil kjempe som løver for å overleve i Mizunoligaen. En imponerende hjemmeseier i helgen, og direkte svar på tiltale på Torvastads nylige hjemmeseier mot Viking.Overtar Koll favorittstempelet?I og med Førdes tap var bordet dekket for at Randaberg kunne klatre til topps. Men det er ikke bare-bare å hente poeng i Åsane Arena. Eirik Bjelland var i storform, sikret 23 poeng til seg selv og seier 3-1 for Viking. Dermed blir Randaberg liggende på andreplassen. Viking reiste deretter til Oslo for å forsøke å revansjere cuptapet mot Koll. Det gikk bare nesten, etter jevne sett vant Koll med 3-1. Viking har dermed fortsatt ikke vunnet på bortebane i år, mens Koll og Nils Ringøen nå er på bronseplassen. Oslolaget ligger tre poeng bak Førde, men med to kamper til gode, og har virkeleg sett solide ut i det siste, noe seieren mot det sterke Viking-laget er et nytt bevis på.

Lierne opp på opprykksplassen i 1.divisjonI 1.divisjon ble det kun spilt en kamp i helgen. NTNUIs nest beste menn gjorde som første laget og vant 3-2 hjemme i Dragvollhallen. Men fylkesrival Lierne ga kamp til døren, anført av en frisk Erlend Elvestad som scoret 20 poeng fra diagonalplass. Men det var Markus Mikalsen og hjemmelaget om til slutt vant 15-13 i tie-break. Lierne klatret med det ene poenget opp på opprykksplassen igjen, ett poeng foran OSI, men med to kamper mer spilt. Opprykkskampen er vidåpen, og de neste ukene vil garantert bringe både noen svar og mer spenning i toppkampen.

Denne teksten er skrevet og produsert av NTV.

Start typing and press Enter to search