Foto: Lars K. Aalgaard

SOMMEREN 2020 NÆRMER SEG…..

Selv om det regner, snør og blåser ute, og de færreste er fristet til å finne frem badeshortsen riktig ennå, er det lov til å begynne å drømme om sandvolleyballsesongen 2020. Sandvolleyball er jo selve rosinen i pølsa for mange, og sommeren er full av høydepunkter. For andre igjen er sandvolleyball en morsom avveksling, en fin måte å forbedre ballkontroll og holde formen ved like mens man venter på volleyballsesongen. Det er ikke vanskelig å bli inspirert til å leke i sanda når vi har verdens beste spillere å se opp til i Anders og Christian.

KICK OFF SANDVOLLEYBALL
NVBF ønsker å starte sandvolleyballsesongen med åpne samlinger for barn og ungdom i alle regioner i månedskiftet april-mai. Disse samlingene skal være et tilbud til spillere fra alle klubber i regionen. På treningen vil man bli introdusert for sandvolleyball, man lærer hvilke teknikker man bør bruke og hvordan det er lurt å forflytte seg i sanden. Sandvolleyball kan være uvant for mange, og det blir veldig mye gøyere når man lærer seg de grunnleggende tingene. Dyktige trenere vil være til stede for å hjelpe til med dette.

Etter en treningsøkt settes det opp en uformell turnering, slik at du får prøve ut det du har lært deg i spillsituasjoner. Trenerne hjelper til med å fordele deltakerne, slik at alle har en makker å spille med. Slike åpne samlinger kan gjerne avholdes innendørs dersom vær- og føreforhold ikke tillater annet.

TURNERINGER
Også sommeren 2020 vil NVBF sette opp turneringer rundt i landet. Vi har tre ulike typer turneringer; Lokale turneringer (LT), Regionale turneringer (RT) og Norges Tour (NT). I tillegg arrangeres det NM, både for lag i ulike aldersklasser (U15, U17, U19 og U21), senior, veteran, mix og for regionlag (U17).

LT er turneringer organisert av klubber. LT settes gjerne opp på fast basis – en gang i uken. Ulike LT kan spilles flere steder i hver region hver eneste ettermiddag. Det er ingen begrensninger for hvilket opplegg som følges eller hvilke klasser som inviteres til å delta. Dette styrer arrangørklubben selv, gjerne ut fra deltakernes ønsker. Kontakt NVBF dersom din klubb vil arrangere LT, så hjelper vi til med å spre informasjon.

RT er turneringer som er satt opp av NVBF, men som arrangeres av klubber i regionen.  RT spilles i en helg eller på en fridag, og det kan kun være en RT-turnering pr. klasse på en dag i en region. I løpet av første uka i mars vil NVBF sende ut en forespørsel til klubbene om de er villige til å påta seg arrangøransvar for en RT-helg. Hvis flere klubber i regionen bidrar med å arrangere RT en helg hver, vil totalen utgjøre et godt aktivitetstilbud for spillerne. Erfaring viser at den beste perioden for RT-arrangement er mai og juni, men juli og august kan også fungere fint.

RT Master er regionale seniorturneringer med doble rankingpoeng. Tre helger er avsatt til RT Master; en i mai, en i juni og en i juli, og i disse helgene har Norges Tour pause. Det legges opp til en RT Master i hver region hver av disse helgene.

NT er sandvolleyballens eliteserie. Det settes kun opp en NT-turnering i landet pr. helg, og du finner informasjon på Norgestour.no

TERMINPLAN 2020 – HVA VIL DIN KLUBB ARRANGERE?
En terminplan for sommeren 2020, som vil bli mer og mer oppdatert, finner du HER
I terminplanen kan du lese både om aktivitet som er bestemt (da er bane + arrangørklubb påskrevet og ruten er farget grønn) og om aktivitet NVBF ønsker å gjennomføre (sted + arrangørklubb mangler, og ruten er hvit). Når denne aktiviteten blir bekreftet ved at en klubb påtar seg arrangøransvar, vil flere detaljer skrives inn i planen. Husk at dersom volleyballklubbene i regionen din påtar seg litt ansvar hver vil spillerne få et supert aktivitetstilbud denne sommeren! Når klubben din mottar e-post om å bidra, håper vi at dere ser nytteverdien i å dra i samme retning. 

NM REGIONLAG U17 SANDVOLLEYBALL
NM Regionlag sandvolleyball er et tilbud for den samme aldersgruppen som deltok på NM Regionlag i volleyball i januar. Sommeren 2020 er det altså spillere født mellom 2004 og 2007 som kan delta. Spillere som ønsker å være aktuelle for sitt regionlag må delta på Kick off og åpne samlinger i regionen, og de må spille flest mulig turneringer. Spillernes innsats og ferdighet, både på trening og turneringer, vil være kriterier for uttak til regionlaget i sandvolleyball.

NM Regionlag har vært arrangert siden 2013, og det har vært 5-6 deltakende lag i begge klasser hvert år. NVBF har en drøm om at 2020 skal være det året da alle våre åtte konkurransesoner stiller med hvert sitt lag. For å få til dette er vi avhengig av at klubbene engasjerer seg og ønsker å tilrettelegge for sandvolleyballaktivitet for barn og ungdom både i klubben og i regionen.

NM Regionlag i sandvolleyball spilles etter Continental Cup-prinsippet. En regionlagstropp består av seks spillere. Når to regioner møtes til dyst spilles det «runder» som minner litt om en 5-settskamp. Lagleder bytter på eget lag mellom settene, slik at to og to spillere møter ulike lag fra motstander-regionen. Dersom det står 2-2 i antall seire etter fire spilte sett, spilles det et avgjørende golden sett til 15 poeng. Ved stillingen 3-1 eller 4-0 er kampen avgjort uten golden set. De seks spillerne fra samme region spiller altså på samme lag, selv om de ikke er på banen samtidig. Slik skapes det en lagfølelse på tvers av de tomannslagene som faktisk spiller kamp sammen.

Informasjon vedrørende NM U17 Regionlag 2020 finner du HER.
Hvis du vil lese om NM Regionlag i 2019 finner du en artikkel HER.

Seierspallen under NM Regionlag sandvolleyball 2019. Foto: Pia Øfstaas

Start typing and press Enter to search