Bjarne Nicolai Huus i mottak for Førde under semifinalen mot NTNUI. Foto: NTNUI/Vebjørn Jokstad

Siste kamphelg i 2020.

Et spesielt år går mot slutten, men før volleyball-Norge tar juleferie skal det gjennomføres en siste kamphelg i Mizunoligaen. Og vi har noen virkelige godbiter foran oss.

Herrer:

I første kamp skal studentene fra OSI nordover til Tromsø. Dette er to lag som begge trenger viktige poeng i kampen om kvartfinaleplasser i sluttspillet, så her er det mye som står på spill. Begge lag har tapt sine siste tre kamper 3-0, så en seier inn i ferien vil gi viktig selvtillit før vårsesongen.

I Trondheim skal NTNUI ta i mot Asker, og vi må nok si at her forventer vi en hjemmeseier. NTNUI kommer dog fra en litt tafatt semifinalekamp mot Førde, så litt spennende blir det om de kan reise seg igjen eller om det skal bli en skrell mot ungguttene fra Asker, som fortsatt står uten poeng i årets eliteserie.

Det store høydepunktet på herresiden i helgen er oppgjøret mellom TIF Viking og Førde. Dette blir alltid tette og gode oppgjør, og det er en kamp mange ser frem til. Nå kommer også begge klubbene fra overbevisende spill og 3-0 på bortebane i hver sine semifinaler, slik at alt ligger til rette for en skikkelig høydare. Kampen spilles i Åsane Arena, en hall som virkelig innynder til masse god volleyball. Dette er en kamp vi virkelig gleder oss til og som fort kan gå alle veier.

Kvinner

KFUM Volda skal til Oslo for å møte Skjetten, som ønsker å kapre sine første poeng for året, noe som begynner å haste dersom de har et ønske om å overleve deres første sesong i eliteserien. Luken opp til TIF Viking foran på tabellen begynner allerede å bli stor. Det er ikke så lenge siden lagene møttes i Volda, hvor hjemmelaget da kunne innkassere en grei 3-0 seier. KFUM Volda gjorde en god jobb med å stoppe Skjettens store poengspiller i Edyta Szynalik, noe de må klare igjen dersom de skal ta med seg 3 poeng hjem fra Skjetten.

Så skal også kvinnelaget til BK Tromsø i aksjon hjemme mot Oslo Volley. BKT ser virkelig sterke ut om dagen, Oslo Volley har en formidabel oppgave foran seg dersom de skal ta med seg noen poeng hjem igjen. Ettersom Randaberg har spillefri, vil Tromsølaget uansett resultat ta ferie på tabelltopp, men det smaker nok ekstra godt med en overbevisende seier i førjulstida.

Til slutt har vi TIF Viking og Førde som møtes i Bergen. Kvinneoppgjøret har nok ikke helt den samme historiske brodden som herreoppgjøret mellom de to klubbene, men dette kan like fullt bli vel så spennende. Det er meget tett mellom lagene midt på tabellen, så alle poeng er meget viktige.

 

Det er bare å glede seg til en helg med masse god volleyball!

Alle kamper blir som vanlig streamet på direktesport.

Start typing and press Enter to search