Menn

Koll – TIF Viking 2-3

26-24, 18-25, 25-20, 18-25, 8-15

Nok en gang måtte det fem sett for å skille lagene!

Koll stilte med en noe overraskende startoppstilling med Ole Jacob Halgunset i stedet for Lars Fredrik Tvinde som opplegger, mens Viking sitt lag var godt kjent. Første sett var nok litt preget av at det er en stund siden forrige kamp, servepresset var lavt og lagene hadde få problemer med å sette egen sideout. Lagene fulgte hverandre tett, men hjemmelaget fikk en liten luke, som ble hentet inn igjen, før en angrepsfeil avgjorde settet.

Heretter skulle det vise seg at starten av settene skulle bli svært viktige. Viking fikk en god start på sett to, og kunne kontrollere settet fra start til slutt. Rytmen forsvant litt midtveis i settet da laget prøvde et opplegger/dia bytte, men når det ble reversert hadde laget fra Bergen igjen full kontroll.

I neste sett var rollene byttet om, her var det Koll som kunne dra ifra og gjennomføre med god kontroll. På stillingen 19-16 til Koll pådro Vikings opplegger Jonas Langlo seg en lei skade i en kollisjon med egen spiller. Det var såpass alvorlig at han ikke kunne fortsette kampen, og Koll kunne dermed sikre inn settet.

Med ny opplegger inn i fjerde sett fikk Viking helt ny energi, og fra ball en så de seg aldri tilbake, og hadde full kontroll på de to siste settene. TIF Viking går dermed opp i en 2-0 ledelse i kampserien hvor det spilles best av fem, og kan dermed sikre seg gullet søndag. Den kampen spilles klokken 16.30. Koll på sin side må vinne tre kamper på rad, en i Oslo og de to neste i Bergen.

Toppscorer i kampen ble Eirik Kavli (Koll) med 22 poeng, etterfulgt av Lars Kristian Ekeland (Viking) med 21, og Eirik Bjelland (Viking) med 19.

Kvinner

Koll – Randaberg 0-3

24-26, 16-25, 25-27

Randaberg var en godt knepp bedre i serve og mottak, og gav Koll en marerittstart på finaleserien.

Kampen startet tett og jevnt, men med svært mange mottak og situasjoner langt fra nett. Lagene måtte virkelig jobbe med highballangrepene sine, og settet bølget frem og tilbake med mange lange ballvekslinger. Men det ble til slutt et serveess av Daryna Stuzhuk som måtte til for å avgjøre første sett.

Så skjedde det noe i andre sett, for Randaberg fikk ryddet litt i eget mottakspill, og rytmen begynte å sitte bedre. Wilde Jakobsen fikk virkelig vist seg frem for Randaberg utover med svært mange viktig poeng, mens Kolls store stjerne Renate Bjerland ikke helt fikk det til på andre siden av nettet. Koll fortsatte å slite med mottaksspillet sitt, og det ble til slutt veldig komfortabelt for bortelag.

Det så lenge ut som at Koll skulle kjempe seg opp igjen i tredje settet, og laget hadde så mye som en 16-11 ledelse. Men Randaberg viste klasse og jobbet seg tilbake til 17-17, som skapte skikkelig spenning mot slutten. Det hånderte de også best, og sikret seg et meget solid utgangspunkt.

Koll må nå vinne tre kamper på rad, mens Randaberg kan sikre seg seriemestertittelen på søndag. Den kampen spilles 14.00.

Toppscorer i kampen ble Wilde Jakobsen (Randaberg) med 23 poeng, etterfulgt av Julie Michalsen (Koll) med 18, og Ane Therese Aastebøl (Koll) med 11.

Start typing and press Enter to search