Sigurd Festøy (serve) og NTNUI kunne juble mye i helgen.
Foto: Norges Volleyballforbund/Volleyvekst.net/Tomm Hansen

NTNUI vant heftig nedrykksduellDen første helgen i februar ble NTNUI sin jubelhelg. Bortekampen mot Torvastad var på forhånd pekt ut som en avgjørende kamp i nedrykksstriden, og kampen leverte både harde angrep, dramatikk og jevn volleyball. NTNUIs stjernespiller Sigurd Festøy sto spesielt frem, og serveesset hans på 25-24 i 2.sett var et av kampens klart største øyeblikk. Det var tre tette sett, hvor NTNUI vant alle. Seieren gir dem litt pusterom ned til Torvastad, og kontakt med både ØKSIL og Tromsø på plassene foran. Nå er NTNUI for alvor med i sluttspillkampen, det hadde ikke alle trodd etter at de tapte sine seks første kamper i høst!For Torvastad var tapet et hardt slag, og de må nå slå hardt tilbake i sine fem siste kamper. Heldigvis har haugalendingene vist at de kan slå alle, men utfordringen med å holde seg i Mizunoligaen blir stor.Fylkesrivalen Randaberg slo på sin side tilbake etter noen trege uker, og vant 3-1 hjemme mot ØKSIL. Kjetil Riisland og lagkameratene imponerte med seieren, som flyttet Randaberg opp på sølvplassen. De har riktignok to flere kamper spilt enn Førde, men muligheten for en direkteplass inn i Final Four lever virkelig. For ØKSIL gjør tapet at NTNUI nå kun er poenget bak, og at sluttspillplassen virkelig er i spill. For noen avslutningsuker vi ligger an til å få i Mizunoligaen!

Viking med kjempesteg mot Final Four 

Den andre klubben som virkelig leverte varene i helgen var Viking. Bortekamper mot Oslo Volley og Koll er ingen “walk in the park”, men laget var sterkest begge dager, og vant 3-1. Lørdag leverte Elisabeth Viken 12 poeng fra midtposisjon, mens det mot Koll var kantspillerne Josefine Øines og Grethe Soltvedt som sto for poengfangsten. Med disse seirene ligger Viking nå åtte poeng foran Koll i kampen om direkteplass i Final Four, en nokså komfortabel luke. Og de er kun to poeng bak Randaberg i kampen om førsteplassen, så her er alle muligheter åpne! Et stort skår i Viking-gleden var det som virket å være en alvorlig skade på Cherin Eide. Slike skader er aldri hyggelige, og også noe motstanderne Koll har fått oppleve sin kvote av de siste sesongene.  NVBF og NTV ønsker Cherin god bedring, og håper å se henne tilbake på volleyballbanen etter endt opptrening.For hjemmelagene som tapte, er det også en spennende sesongavslutning i vente. Oslo Volley ligger på den utsatte sjetteplassen, og er nok glad for tre uker til å omgruppere før de spiller avgjørende bortekamper på Nordvestlandet. For Kolls del begynner veien opp til direkteplass i Final Four å bli lang, og kanskje må fokus rettes mot å sikre tredjeplassen som gir sluttspillkvartfinalen på hjemmebane. Der ligger de foreløpig godt an, to poeng foran ØKSIL og fire poeng foran Lierne. Da er de nok avhengige av at Renate Bjerland fortsetter å levere poeng, i helgen tok hun hele 23 poeng på fire sett.

NTNUI-jubel også i 1.divisjonI 1.divisjon sørget NTNUIs lag for enda mer grønnkledd studentjubel. Damelaget til NTNUI slo Skjetten, OSI og Koll 2 i rask rekkefølge, og topper nå tabellen hele ni poeng foran Tromsø med en kamp mer spilt. Samtlige 14 kamper denne sesongen har endt med seier 3-0, og laget ligger godt an i opprykkskampen. Også NTNUIs andrelag på herresiden tok tre seire: 3-2 mot Oldenborg, 3-0 mot OSI og 3-2 mot Sarpsborg. De klatret med det opp på sølvplass, ett poeng bak Viking 2 i det seks runder gjenstår. Lagene skal også møtes internt, så her kan det meste skje!I helgens siste 1.divisjonskamp vant BTSI hjemme mot Oldenborg og klatret opp fra nedrykksplass. De er faktisk også med i opprykkskampen, der de ligger fem poeng bak Lierne og har to kamper mindre spilt. Sotra hadde spillefri i helgen og forsvant under nedrykksstreken. I bunnen kan i alle fall alt skje i de siste fem seriehelgene!

Denne teksten er produsert av NTV.

Start typing and press Enter to search