Foto: King of the Court

Tre nordmenn deltar i King of the Court

King of the Court Doha 2021 Finals er godt i gang, og vår unge superduo, Emilie Olimstad (21) og Sunniva Helland-Hansen (24) spiller torsdag kveld sin første runde, og den starter kl 18:30 norsk tid. King of the Court streames i sin helhet på Viaplay Sport. Vinnerne av turneringen vil få titlene Queen of the Court 2021 (kvinner) og King of the Court 2021 (menn) pluss en god pengepremie.

King of the Court er en relativt ny versjon av spillet sandvolleyball, og det brukes et helt annet poengsystem og turneringsformat enn i de ordinære FIVB World Tour-turneringene. En kamp spilles med 5 lag, og lagene organiseres omtrent som i spillformen «paradis». Man kan kun få poeng i servemottak, og det laget med færrest poeng etter 15 minutter, er ute av kampen. Etter to runder, når det bare er 3 lag igjen, blir det spilt til det første laget får 15 poeng, men om ingen klarer det før 15 minutter har gått, vil det være det laget med flest poeng som vinner. En annen ting som skiller King of the Court fra andre turneringer, og som veldig mange sandvolleyball-fans liker, er at spillerne kan velge makker uavhengig av nasjonalitet. Vår Beachvolley Viking, Mathias Berntsen (25), spilte denne turneringen sammen med den latviske semifinalisten fra OL i 2021, Edgars Točs (33). Etter en sterk innsats i første runde, endte laget til slutt på en 16. plass i turneringen.

Link til stream finner du HER

 

Ingrid Lunde og Emilie Olimstad. Foto: FIVB.

Emilie Olimstad og Sunniva Helland-Hansen spilte sesongen 2021 med hver sin rutinerte makker som begge valgte å legge opp etter sesongen. Dermed ble det naturlig for ungjentene å spille sammen, siden begge var på jakt etter ny makker.

 

Sunniva Helland-Hansen. Foto: FIVB

Start typing and press Enter to search