Foto: Koll Volley

Kolldamene kan juble for seier over Oslo Volley og at laget fortsatt er ubeseiret i Mizunoligaen.

Siste kamp i den åttende runden av Mizunoligaen for kvinner var byderbyet mellom Oslo Volley og Koll. Kampen måtte, som vi etter hvert er blitt vant med, spilles uten publikum til stede. Men via en god stream fra Nydalen fikk vi likevel gleden av å følge en tidvis spennende og velspilt kamp.

Koll startet kampen helt forrykende, og etter et rekordraskt førstesett tenkte nok mange at det gikk mot en lett match for forhåndsfavorittene. Men, som volleyball har bevist så mange ganger før, alt kan snu fra et sett til det neste. I andre sett tok Oslo-jentene tidlig kommandoen, og Koll måtte kjempe seg tilbake gang på gang. Oslo Volley fikk sin første settball på stillingen 24-21. Også nå kom Koll tilbake, og vi fikk se en rekke spektakulære ballvekslinger og flotte forsvarsprestasjoner før settet var omme. Det måtte hele ni settballer til før Oslo-jentene endelig klarte å sette punktum for andresettet på stillingen 33-31.

I de to neste settene viste Koll mer av hva som bor i laget. De hadde slett ikke kommet til Nydalen for å dele på poengene. Med solid spill og god kontroll sikret Kolljentene en 3-1-seier. Diagonalspiller Julie Heile Mikaelsen ble kampens storscorer med 16 poeng. Det var ellers svært gledelig å se dyktige Mari Aase Hole tilbake på banen etter en periode på sidelinjen. I tillegg stod flere lovende juniorjenter frem på begge lag da de fikk sjansen.

Statistikk fra kampen finner du på datavolley. Om du gikk glipp av kampen, kan den sees på Direktesport.

Neste helg venter fire spennende semifinalekamper i NM senior. Da skal det avgjøres hvilke lag som blir cupfinalister i 2021.

Start typing and press Enter to search