Her lurte ballen seg forbi Tromsø-blokka, men mot Randaberg i helga var BK og kaptein Peder Sørheim (nærmest) ustoppelige.
Foto. NVBF/Tomm Hansen

Koll og Randaberg fester grepet om Final Four-plassBåde Koll-herrene og Randaberg-kvinnene tok nokså komfortable hjemmeseire i helgen. Koll vant 3-0 over Tromsø, mens Randaberg vant 3-1 mot Oslo Volley. Med disse resultatene økte begge lag serieledelsene sine, og har alt i egne hender med fem kamper igjen å spille. Hos Koll var det kaptein og midtspiller Øystein Schierning som sto frem med 11 poeng lørdag. Hos Randaberg var det Kaia Flatekvål som skinte sterkest med sine 16 poeng. Begge lag trives nok godt i førersetet, og går inn mot grunnserieavslutningen fulle av motivasjon.

Tøff helg for Oslo Volley og TorvastadOslo-damene fikk en tøff helg. I tillegg til tapet mot serielederne fra Randaberg, måtte de også reise poengløse hjem fra bortemøtet mot TVN. Laget ligger nå på sjetteplass med 11 poeng, og har sluttspillplass med tre poengs margin ned til Førde. Vi kan nok forvente nervepirrende kamper fremover mens det nyopprykkede laget kjemper for en plass i sluttspillet. Herrelaget til Torvastad hadde heller ikke fullklaff på Sand, og tapte 3-1 for TVN. En strek i regningen for et lag som har hatt flere sterke resultater nylig, og som nå ligger på nedrykksplass seks runder før slutt. Neste helgs bunnoppgjør mot NTNUI vil nok ha en helt særegen nerve ved seg!

Bortelagene sterkest på MyreDet skrives stadig nye kapitler i volleyballeventyret om Lierne. Under cupfinaleseminaret fikk tilhørerne høre om reisen frem mot eliteserien og den historiske sluttspillplassen i 2023. Etter helgens imponerende 3-0seier mot ØKSIL kan mye tyde på at Lierne gjentar bragden og kommer til sluttspill også i 2024. Maja Lind Sande fra Sortland ledet an med 13 poeng mot sin gamle rival ØKSIL, og midtspiller Hilma Dunfjeld-Mølnvik imponerte også med 11 poeng, i det som omtales som en av Liernes sterkeste kamper noen gang. ØKSIL håpet å kunne slå tilbake i herrekampen, men etter en dramatisk kamp med store svingninger sto Viking igjen som seierherrer med 3-1. Deres første borteseier for sesongen brakte dem opp på bronseplassen, og Viking er nå i posisjon til å kunne arrangere sluttspillkvartfinalen, eller i beste fall spille seg direkte inn i Final Four.

Peder Sørheim med åtte serveess på tre settTromsø hadde trøblet litt så langt i 2024, og fikk seg en ny karamell med 0-3 i Kringsjåhallen lørdag. Spørsmålstegnene var mange før bortekampen mot Randaberg søndag, men her viste kaptein Peder Sørheim vei, og sikret en knallsterk 3-0seier for cupfinalistene. Midtspilleren var i storslag, og scoret hele 19 poeng i løpet av tre sett, derav så mye som åtte serveess! For Randaberg ble det deres andre strake tap, og laget må løfte seg i de kommende ukene for å kunne gå direkte til Final Four.

Trøndelag fester grepet i 1.divisjonI kvinnenes 1.divisjon dundrer NTNUI på videre. 3-0 over Rival var deres 11. strake 3-0seier, og laget ligger nå likt med Tromsø på tabelltoppen, men med to kamper til gode. Tromsø slo både Skjetten og Koll 2 borte i helgen, men ser nok nå frem til seriefinale i Trondheim 18.februar, samtidig som at de er avhengige av at NTNUI snubler i en kamp til. Herreserien er jevnere enn noen gang. Fra OSI på 4.plass til BTSI på 9.plass (nedrykk) skiller det tre poeng! Her kan svært få føle seg trygge. Og var det noen som nevnte Lierne og volleyballeventyr? Tre knallsterke borteseire mot BTSI, Rossvoll og Viking 2 har sendt Lierne tilbake i førersetet i opprykkskampen, og sørger for at vi nå har trøndersk initiativ i toppen av begge 1.divisjonsseriene.

Denne teksten er produsert av NTV.

Start typing and press Enter to search