En hjertevarm helg med fokus på diamantvolleyball, nettverksbygging og inspirasjon stod for døren forrige helg.

Da var 19 personer fra 8 ulike klubber samlet til to dager diamantseminar i Oslo. Diamantvolleyball er et relativt nytt tilbud og rettet mot utøvere med en utviklingshemming. Klubbene som deltok denne gangen har alle startet opp i 2021 eller senere.

I løpet av helgen fikk vi lytte til spennende foredrag fra turntrener Jim Mckey som trener utøverne som deltar i Special Olympics, deriblant Amund Korsmo Sæther og Joakim Hylland . Hans hovedbudskap var at man måtte sette krav til utøverne og behandle dem på lik linje med andre.

Brenda og Katelyn Garbin delte også av sine erfaringer. Katelyn har deltatt i Special Olympics både som utøver og trener innen RS. Den siste tiden er hun likevel bedre kjent som hovedrolleinnehaveren i TV-serien Cammo på NRK. Mor og datter Garbin har visst vei både i utvikling av paraturn i Norge og også når Katelyn fortsatte som trener etter at hun la opp som turner. Også her var hovedbudskapet at man kan sette krav til utøverne og at idrett er en arena som styrker deltagerne fysisk, gir selvtillit og gir mulighet for tilhørighet. Vi lot oss imponere av disse to foregangskvinnene!

Moss Volley inspirerte oss videre med sine erfaringer.  Moss startet laget i 2022 og har nå en fast treningsgruppe som møtes ukentlig. Diamantlaget deltar også på mini/teen-turneringer på Østlandet. Hvilke erfaringer og smarte løsninger har de funnet frem til som en nyoppstartet diamantklubb? Det er alltid nyttig å dele erfaringer på tvers av klubber og Moss delte velvillig.

Søndag ble tilbrakt i idrettshallen der vi fikk lære mange nye øvelser og delta på Moss Volleys diamantlags treningsøkt. Det er alltid nyttig å få nytt «påfyll» til øvelser til bruk på egne treninger og spesielt gøy var det å bli kjent med og trene sammen med diamantlaget.

Vi er imponert over alle klubbene og deres ildsjeler som de siste årene har startet nye diamantlag. Takk til Bø VBK, KFUM Stavanger, Holstad Volley, Moss Volley, Blindheim IL, TIF Viking, Larvik VBK og Steinkjer VBK som deltok denne gangen. Vi opplever en idrettsglede og engasjement som er helt spesiell. Spesielt vil vi fremme de unge trenerne som deltok i år. Dere gjør en forskjell for andre og vi er svært stolte av at dere har valgt volleyball som deres idrett!

Å bli kjent på tvers av klubber, dele erfaringer og få med seg noe nytt gir ny inspirasjon. Vi gleder oss til å følge alle diamantklubbene videre. Skulle din klubb lure på hva diamantvolley er eller ha lyst til å starte så ta gjerne kontakt med oss på [email protected]. Du finner også mer informasjon om diamantvolleyball her:  https://volleyball.no/diamantvolley/

Bildene viser noen av deltagerne sammen med Brenda og Katelyn Garbin og sammen med Moss VBKs utøvere. Foto: NVBF

Start typing and press Enter to search