Koll IL-spillerne feirer
Foto: NVBF/Nicholas Noreng

Koll vinner grunnserien

Tre lag hadde muligheten til å sikre gull i siste serierunde – men de eneste som hadde alt i egne hender var Koll. Med en relativt komfortabel 3-0 seier i Tromsø lot de seg heller ikke be to ganger, og kunne juble over pole position inn i Final Four 19-20.april. Per Heine Sande var blant spillerne som imponerte i siste runde. For Tromsøs del gjør tapet at de må spille nedrykkskvalifisering mot OSI, utvilsomt en liten skuffelse for cupfinalistene fra nord.Det ble mye tettere kamp om den andre plassen i Final Four. Viking vant en rotete kamp mot NTNUI med 3-2 etter 21 poeng fra Eivind Brekke. Dermed var forutsetningene klare for Førde, de måtte hente fem poeng på sine to kamper. Det så mørkt ut da de kom under 0-2 mot Randaberg, men en utrolig snuoperasjon sikret seier 3-2, og fortsatt håp. Eirik Molland var blant de største poengplukkerne for Førde. Og laget fra Sunnfjord måtte slite for seieren søndag også, men etter 3-1 over TVN kunne de slippe jubelen løs, Førde tok andreplassen i grunnserien og går direkte til Final Four, mens Viking må gjennom kvartfinalekamper.ØKSIL hadde fortsatt ikke sikret plassen før siste helg, men to sterke 3-1seire mot TVN og Torvastad flyttet det nyopprykkede laget helt opp på fjerdeplass på tabellen! Hvem hadde trodd det før seriestart? Mathias Loftesnes leverte 26 poeng mot Torvastad, mens Adrian Mol hentet hele 32 poeng for hjemmelaget. Et sykdomsplaget Torvastad-lag tapte dermed sin siste kamp for sesongen, etter fire jevne sett

Randaberg ubeseiret i to sesonger

I kvinneserien var mye avgjort før helgen. Randaberg var allerede grunnseriemestre, men med 3-0 over Førde sikret de seg å gå ubeseiret gjennom serien for andre år på rad, en imponerende prestasjon. Maria Dahl og resten av laget går dermed inn i Final Four som favoritter, samtidig som de er revansjelystne etter cupfinaletapet fra januar. Koll sikret seg tredjeplassen og å få kvartfinalen på hjemmebane, men uten å spille kamp selv. Stengt flyplass på Gardermoen gjorde at Lierne-Koll ble utsatt, og dermed var det ØKSILs to bortetap mot Oslo Volley og KFUM Volda som gjorde at Koll avgjorde bronsekampen.Nevnte bortetap fikk også stor betydning for nedrykksstriden. Marie Brænde og KFUM Volda hadde god kontroll på ØKSIL og vant 3-0, men rykket likevel ned fra Mizunoligaen. Etter fem strake sesonger på toppnivå, hvor sesongen 22/23 var høydepunktet med semifinale i både sluttspill og cup, er Voldas eliteserieeventyr over for denne gang. Men laget har hatt sterk progresjon gjennom sesongen, og har avsluttet med tre strake seire og gull i NM U19. Det gror godt i Volda (som i Torvastad på herresiden), og vi skal ikke se bort frå at klubbene som rykket ned i år vil slå hardt tilbake.

Oslo avga sett mot ØKSIL, men 3-1 var nok til å sikre kvalifiseringsplassen. Frida Eklöf-Flugstad var tilbake i startoppstillingen og leverte 16 poeng. Et viktig bidrag for å sikre Oslo kvalifiseringskampene mot BK Tromsø. Førde var også inne i nedrykksdiskusjonen, men 3-0 borte mot TVN fjernet all tvil – Førde skal til kvartfinale i år også! Det var Erin Mutch, lagets toppscorer, som igjen sto frem og plukket hele 20 poeng.

Denne teksten er produsert av NTV.

Start typing and press Enter to search