Endelig skal vi tilbake til Stavanger. Denne gangen i ny drakt og på nytt underlag; Vi har fått EM i Sittevolley 2025 til Norge!

Denne helga under Para-EM i Caorle Italia, ble avtalen om EM Sittevolley i Stavanger 2025 offisielt signert av NVBF, KFUM Stavanger og ParaVolley Europe. Dette er det første mesterskapet siden «gullalderen» på 90-tallet, og det første i historien hvor NVBF er arrangør for et Para-mesterskap. Generalsekretær Guro Røen, Leder for arrangørkomitéen Hannah Sofie Perrens og Presidenten av ParaVolley Europe Branko Mihorko signerte avtalene på vegne av partene.

«Det er veldig gøy og spennende at vi har fått EM i Sittevolley til Norge! Med oss har vi den dyktige og erfarne gjengen fra KFUM Stavanger, og sammen tar vi et enda større ansvar for å skape idretts- og volleyballglede for alle. Som ny generalsekretær har jeg allerede forstått at det i Stavanger er et stort engasjement for volleyballen, arrangement og ikke minst for paravolleyen, så her er jeg trygg på at vi nok en gang får en god dose av stavangermagien som volleyfamilien er så kjent med», sier Guro Røen

Største utviklingsprosjektet neste to år

Signeringen ble gjennomført i sammenheng med EM i Sittevolley divisjon A som starter mandag 9. oktober. Norge har fått tildelt divisjon B og C, for henholdsvis kvinner og menn, med mål om å utvikle landslagene i Sittevolley ytterligere gjennom å gi et enda bredere mesterskapstilbud for økt rekruttering til sporten.

«Dette er det største utviklingsprosjektet for ParaVolley Europe de neste to årene», konkluderer Presidenten i ParaVolley Europe, Branko Mihorko.

Sittevolleyball har hatt en enorm vekst i Europa de siste årene og bare i Norge har 12 klubber etablert et fast sittevolleytilbud på breddenivå. NVBF har gjennom strategisk og målrettet arbeid med mangfold og inkludering nå også fått en nasjonal og internasjonal arena for de aller beste. Alt dette gjør vi i samarbeid med gode partnere i Aker BP, Stiftelsen VI, Kulturdepartementet, Stavanger fylkeskommune, Stavanger kommune og Visit Stavanger, som ønsker å støtte arbeidet med å skape idrettsarenaer og store idrettsøyeblikk for parautøverne våre også.  

Å få oppleve mesterskapet på nært hold i Caorle, har gitt delegasjonen en flott mulighet til å bli kjent med flere sentrale personer i ParaVolley Europe, men og erfaring i å se gjennomføringen av selve arrangementet. Dette er læring som vil være viktig frem mot mai 2025. 

«Vi i KFUM Stavanger er utrolig stolte over å kunne være arrangørklubb for EM i Sittevolley i 2025 for divisjon C menn og divisjon B for kvinner. Vi ønsker å være en forkjemper for mangfold og inkludering i idretten, og ønsker alle velkommen til Stavanger 19. mai 2025», sier Leder for arrangementskomitéen Hannah Sofie Perrens.

ParaVolley Europa har og skrevet en artikkel om signeringen. Klikk på lenken for å lese mer: PVE and Norway sign agreement for historic 2025 event – ParaVolley EUROPE

Start typing and press Enter to search