Martine Aarhus, Jenny Juliebø og resten av Viking-laget er ubeseiret så langt i år. Kan det gode blokkspillet fortsette, og laget ta en ny seier mot Oslo i helga?
Foto: Einar Juliebø

I helga er det dags for runde 4 i Mizunoligaen. Med få kamper spilt, og flere jevne, er det få poeng som skal til for å klatre på tabellen, og i helga er det fire lag som har muligheten til å trekke det lengste strået og klatre helt til topps. Koll og ØKSIL har foreløpig 6 poeng, og pryder 1. og 2. plassen, tett etterfulgt av TIF Viking og Randaberg IL med 5. Kan Mizunoligaen få en ny serieleder?

Koll IL og ØKSIL har begge muligheten til å etablere et grep om Mizunoligaen i helga når de møtes i Øksneshallen. Med like mange spilte kamper og like mange seiere, kan dette oppgjøret bli avgjørende i kampen om en direkteplass i Final Four. ØKSIL har vært sterke, og på hjemmebane kan det bli tøft for motstanderne fra Oslo. Selv med et tøft servepress, er det vanskelig å sette ut Cecilie Woie i mottak, og Marianne Loftesnes pleier å sette angriperne sine i en god situasjon. Men med en god strategi i blokk, er det kanskje mulig for Koll å trekke det lengste strået. Renate Bjerland har fått mye ansvar på dia, men ØKSIL bør passe på kant og midt i tillegg, med Aurora Håkstad og Selma Hodne som sto ansvarlige for mange poeng forrige helg.

TIF Viking har også muligheten til å klatre til toppen av tabellen i helga dersom de klarer å ta med seg tre poeng på hjemmebane uten å gi fra seg sett. Men mot Oslo Volley er det ingenting som kommer gratis. Dette er begge lag med mange pålitelige angrepspunkt, tøft forsvarsarbeid og en stå-på-holdning som gjør at kampen i Stemmemyren kan bli både jevn og lang. Kan Victoria Demmene og Julie Varga slå inn mer på kant enn Josefine Øines og Grethe Soltvedt, og ta med seg seieren hjem til hovedstaden?

Det siste laget som kan etablere tabelltopp i Mizunoligaen, og som kanskje er favoritten til å gjøre det, er Randaberg IL. Med dobbel bortekamp mot KFUM Volda og Førde Volleyballklubb har Randaberg muligheten til å ta med seg 6 poeng etter helga, og mistanken er at Wilde Jacobsen slår inn poeng nok til at de gjør det også. KFUM Volda har hatt flere kamper med god flyt, og viste mot Koll IL i helga at de vet hvordan man spiller volleyball, så Randaberg IL må ha god etablert blokk og et servepress med få feil dersom de ønsker å ta hjem seieren. Førde har ikke hatt en drømmestart på sesongen, og selv med hjemmebanefordel kan nok Randaberg IL bli en tøff kamp. Men laget er nok sultne på sin første seier i Mizunoligaen 23/24, så Randaberg IL kan ikke forvente at seieren kommer gratis.

Tar TIF Viking eller NTNUI sin første seier i årets utgave av mizunoligaen for herrer? Og hvem vinner oppgjøret om Nord-Norge?oppgjøret om Nord-Norge?

TIF Viking og NTNUI har begge lag hatt en brå start på sesongen, TIF viking med 3-0 tap i første runde mot Førde og NTNUI som har 1 poeng etter kamp mot ØKSIL og Randaberg. Begge lag går for 3 poeng når lagene på fredag møtes i Åsane Arena for direktesendt kamp på TV2 sportskanalen. Det forventes en jevn og spennende kamp om viktige poeng, av de siste 9 oppgjørene mellom disse lagene har 7 endt med poengdeling. Hvis du ikke har muligheten til å ta turen til Åsane Arena, er det bare å skru på TV2 sportskanalen kl 20:00.

Etter besøket i Åsane Arena reiser NTNUI videre til Førde for å møte den foreløpige serielederen. Her blir det spennende å se om Simon Klopstad og co klarer å hente viktige

poeng mot gamleklubben, for å holde seg med i kampen om kvartfinaler i sluttspillet! For å få til det er de helt avhengige av å bli første laget til å få kontroll på Martin Olimstad, noe som så langt denne sesongen ser ut til å være en tilnærmet umulig oppgave.

Helgen avsluttes med oppgjøret om Nord-Norge når ØKSIL tar imot BK Tromsø på Myre. Isak Helland-Hansen og Casper Jørgensen har hatt en formidabel start på sesongen, og det blir spennende å se hvilken av de to diagonalene som jubler når kampen er ferdig. ØKSIL så langt kun spilt 5-setts kamper, og selv om de har gitt publikum god verdi for pengene, er de veldig klare for å prøve å ta 3 poeng mot BK Tromsø.

Denne teksten er produsert av Norsk ToppVolleyball (NTV).

Start typing and press Enter to search