Et sikkert vårtegn er at temperaturene stiger både ute og i Mizunoligaen. Og årets Mizunoliga for kvinner er av det mer spennende slaget, med store og avgjørende kamper i kø de siste fire ukene av grunnserien. Det kjempes om grunnseriegull, direkteplass i semifinalen, sluttspillplass, hjemmebanefordel i kvartfinalen, og å unngå nedrykk. De aller fleste lagene har veldig mye å spille for, og gode muligheter til å gjøre sesongavslutningen minnerik! La oss dykke nærmere inn i noen av dramaene vi vil få oppleve de neste ukene:

Mizunoligaen kvinner – toppkampen

Randaberg: 11 kamper, 33 poeng
Koll: 11 kamper, 27 poeng

Randaberg og Koll har vært et hakk over de andre lagene i årets Mizunoliga for kvinner. Rogalendingene har faktisk ikke avgitt poeng på sine første 11 kamper, og er utrolig nærme grunnserieseieren. Allerede til helgen møter de Koll borte, og vil med en seier i praksis avgjøre kampen om førsteplassen. Selv med tap vil Randaberg ha initiativet inn i de tre siste serierundene mot antatt svakere motstand. For cupvinneren Koll vil nok mye dreie seg om gode forberedelser til semifinalene starter, de ser nok også at det blir vanskelig å klatre forbi Randaberg i grunnserien.

Gjenværende kamper
Randaberg
Gjenværende kamper
Koll
Koll (B) Randaberg (H)
Tromsø (H)Lierne (H)
NTNUI (B)Viking (B)
Lierne (B)
Tromsø (B)

Mizunoligaen kvinner – sluttspillskampen og nedrykkskampen

NTNUI og Lierne i aksjon fra oktober. Foto: Andreas Flo/NTNUI

Lierne: 11 kamper, 18 poeng
Viking: 10 kamper, 15 poeng
KFUM Volda: 12 kamper, 14 poeng
Førde: 11 kamper, 13 poeng
Tromsø: 11 kamper, 12 poeng
NTNUI: 12 kamper, 11 poeng

Her er det utrolig mye å spille om! Fem lag kan rykke ned, og minst tre lag har ambisjoner om å sikre tredjeplassen som gir hjemmebanefordel i sluttspillet. Noen vil lykkes, andre vil bli veldig skuffede og må ta turen ned i 1.divisjon med en rekordhøy nedrykkspoengsum.

Det er Lierne som ligger best an. Den overraskende seieren mot Koll fra i høst gir dem akkurat forspranget de trenger for å få pusterom nedover. De har likevel en tøff serieavslutning i vente med kamper mot begge topplagene, lokaloppgjør mot NTNUI og en nøkkelkamp i Åsane Arena i helgen. Med seier der vil Lierne ha et overtak i kampen om tredjeplassen, men det er slett ikke sikkert de sikrer den!

Viking har fjerdeplassen i dag, og er nok også forventningsfulle før tabellnabokampen mot Lierne. Med seier der vil de få med seg et initiativ inn i sesongsavslutningen, som inkluderer to kamper mot Førde, en utfordring hjemme mot Koll, og også en bortekamp i Volda. Volda på sin side har falt litt på tabellen etter en sterk start, og må nok vinne minst en kamp til for å sikre sluttspillplass. Den seieren kan komme enten mot Viking eller i en av de to kampene mot Førde, men mye står på spill også i Volda.

Cupfinalist Førde har uttrykt klare ambisjoner om å sikre tredjeplassen, og må sannsynligvis vinne i alle fall tre av sine siste fire kamper for å lykkes med dette. De møter Volda og Viking to ganger hver, etter at hjemmekampen mot Volda ble utsatt i høst. Finner Førde frem til storspillet som ga dem cupfinaleplass blir de absolutt å regne med!

Tromsø og NTNUI åpnet begge sesongen veldig svakt, men fikk en seiersrekke før jul som gjorde at de hentet inn mye av avstanden til lagene foran. Kampen i Tromsø 18.februar er nok markert med fet tusj i kalenderen hos begge lag, den er ekstremt viktig for å avgjøre hvem som får Mizunoligaplass i 2022/23. Studentlaget må nok vinne den kampen, mens Tromsø også har en ny sjanse helgen etter mot ToppVolley, som har tapt alle sine kamper til nå. Henter Tromsø poeng der, må NTNUI følge opp i lokaloppgjøret mot Lierne. Begge lag skal også møte Randaberg i det som blir veldig vanskelige kamper, men Tromsø kan kanskje løfte seg inn i sluttspillet ved å overraske Koll på hjemmebane i siste runde?.

Gjenværende kamper for lagene

LierneVikingVoldaFørdeTromsø NTNUI
Lierne (H)
Viking (B)Førde (H) Viking (B)NTNUI (H)
Koll (B)Koll (H)Førde (H)Volda (B) TVN (B)Tromsø (B)
NTNUI (H)Volda (B)Førde (B)Volda (H)Randaberg (B)Lierne (B)
Randaberg (H)Førde (B)Viking (H)Viking (H)Koll (H)Randaberg (H)

All spenningen kan du følge i nærmeste hall. Hvis du ikke har mulighet til det ligger poeng og statistikk live i Dataproject, eller se på TV2 Play!

Start typing and press Enter to search