Et sikkert vårtegn er at temperaturene stiger både ute og i Mizunoligaen. Og årets Mizunoliga er av det mer spennende slaget, med store og avgjørende kamper i kø de siste fire ukene av grunnserien. Det kjempes om grunnseriegull, direkteplass i semifinalen, sluttspillplass, hjemmebanefordel i kvartfinalen, og å unngå nedrykk. De aller fleste lagene har veldig mye å spille for, og gode muligheter til å gjøre sesongavslutningen minnerik! La oss dykke nærmere inn i noen av dramaene vi vil få oppleve de neste ukene:

Mizunoligaen menn – toppkampen

Viking: 11 kamper, 29 poeng
Førde: 11 kamper, 27 poeng
Koll: 10 kamper, 22 poeng

Årets to cupfinalister har benyttet en liten formdupp fra Koll til å skaffe seg en luke i toppen, men her er ingenting avgjort. Førde og Viking skal nemlig møtes to ganger, blant annet i Førdehuset i den aller siste grunnseriekampen i 2022/23. I tillegg skal begge lagene spille hjemmekamper mot OSI og Torvastad, hvor de må regnes som favoritter. Men nyopprykkede Torvastad har allerede tatt en del skaper så langt i år, nå kan de også sjokkere gullkandidatene i serieavslutningen! Bak lurer Koll, som på papiret har et lettere kampprogram. Men tøffe kamper mot Tromsø og Torvastad er ikke sikre stikk for dem heller, her kan gullkampen fort leve helt inn i siste seriehelg.

Gjenværende kamper
Viking
Gjenværende kamper
Førde
Gjenværende kamper
Koll
OSI (B)
Torvastad (H)Torvastad (H)OSI (H)
Førde (H)Viking (B)Tromsø (H)
OSI (H)OSI (H)Torvastad (H)
Førde (B)Viking (H)Tromsø (B)

Mizunoligaen menn – sluttspillkampen og nedrykkskampen

Kan NTNUI med Sigurd Festøy i spissen sikre seg kvartfinaleplass? Foto: Mari Hanesand/NTNUI

NTNUI: 12 kamper, 16 poeng
Randaberg: 12 kamper, 16 poeng
Tromsø: 11 kamper, 12 poeng
Torvastad: 9 kamper, 11 poeng
OSI: 7 kamper, 0 poeng

Spesielt de fire øverste lagene her kjemper knallhardt for en plass i kvartfinalen. Tre av dem vil lykkes, mens 7.plassen må ut i nedrykkskvalifisering mot lag fra 1.divisjon. OSI ligger langt bak og har et tøft kampprogram igjen, de må grave frem krefter til et comeback av de sjeldne for å kvalifisere seg til en ny sesong i Mizunoligaen. NTNUI holder fjerdeplassen akkurat nå, men skal møte alle de tre lagene bak seg på tabellen i sine tre siste kamper. De vet nok godt at 16 poeng neppe holder til sluttspillplass, og er like spent som alle andre på sesongavslutningen.

I Randaberg svir nok helgens tap mot fylkesrival Torvastad, men laget har gode muligheter til å revansjere seg hjemme mot nedrykkstruede OSI. Med en trepoenger der tar Randaberg et langt steg mot sluttspillet, selv om både Tromsø og NTNUI nok vil forsøke å revansjere tapene fra i høst. Tromsø har hatt en uvanlig tøff sesong, og må angripe litt bakfra for å nå sluttspillet. Seks poeng mot NTNUI og Randaberg bør holde, men de har også to poengsjanser mot et Koll-lag som har slitt i det siste. Ingen lette kamper igjen for BKT, men mange muligheter!

Torvastad har imponert mange i sin første sesong på toppnivå. Kan de også nå kvartfinalen? De har igjen to kamper mot OSI, seks poeng der vil være et solid steg i rett retning. Samtidig har de knalltøffe bortekamper mot alle de tre topplagene, der Torvastad neppe regner med altfor stor poengfangst. Samtidig har de vist gjennom sesongen at toppnivået deres er solid, så ingen bør ta lett på Torvastad! Kampen mot NTNUI 26.februar kan vise seg å bli avgjørende for en plass i sluttspillet.

Gjenværende kamper:

NTNUIRandabergTromsøTorvastadOSI
Koll (H)
Koll (B)
Viking (B)Torvastad (B)
Førde (B)Randaberg (B)
NTNUI (H)OSI (H)TVN (B)
Tromsø (B)OSI (H)Koll (B)NTNUI (H)Førde (B)
Torvastad (B)Tromsø (H)Randaberg (B)Koll (B)Viking (B)
Randaberg (H)NTNUI (B)Koll (H)OSI (B)Torvastad (H)

All spenningen kan du følge i nærmeste hall. Hvis du ikke har mulighet til det ligger poeng og statistikk live i Dataproject, eller se på TV2 Play!

Start typing and press Enter to search