Irene Sand er for tiden ute på bobiltur med NVBFs Sandasol prosjekt, der forbundet har fokus på klubbnære tiltak og utadrettet dialog direkte med klubber landet rundt med aktivitetsskapende tiltak, samt instruktørutdanning med inspirasjon til å gjennomføre sandvolleyballskole i klubb.

Som nevnt tidligere er det en kjensgjerning at kjønnsbalansen i norsk idrett, også i volleyball, ikke er slik den burde. Vi trenger at klubbene våre arbeider med å rekruttere flere kvinner inn i trenerrollen. Vi håper Irene kan inspirere andre til å ta fatt på trenergjerningen. I NM U15 i år var 29 % av trenerne kvinner, mens i NM U17 var tallet 17%.

Irene ble trener i ung alder, allerede som 16 åring etter at hun hadde gått et aktivitetslederkurs. Hun har blant annet vært trener i Steinkjer, Trondheim, Oslo og er i dag trener i Steinkjer. Hun er utdannet trener 2 og brenner for treneroppdraget. Hun forteller om den gleden det er å se hvordan barn og unge mestrer aktiviteten og opplever utvikling og begeistring ved å være med. «Volleyball har et viktig lagelement som bidrar til samhold og felles opplevelser, og dette er inspirerende for en trener å være med på å forme» sier Irene.  Kate Sønstebø, NVBFs klubbveileder, er sjåfør på Sandasol og har fokus på dialog med klubbene om selve styrearbeidet. Hun forteller at det er en «sann fryd å se hvordan Irene jobber med barn og ungdom for å inspirere til videre volleyball- og sandvolleyballdeltakelse, hun er rett og slett en supertrener».

Følg med på Sandasolturnéen og sjekk om det er et stopp i ditt nærmiljø, benytt anledningen til å se trener Irene i aksjon. La deg inspirere til å bli trener, og vi oppfordrer flere kvinner til å ta utdanning som trener. Det å få frem flere kvinnelige trenere er noe vi ønsker å få til, og vi vet flere klubber jobber med sine trenerteam, men her må vi rett og slett få flere kvinner inn i teamene. Her har vi en felles oppgave i hele organisasjonen å sette dette på dagsorden. Kom gjerne med gode innspill på tiltak til NVBF på [email protected]

Start typing and press Enter to search