Simen Ødegård (NTNUI) og Marcel Mazur (BK Tromsø) kjemper begge for en plass i sluttspillet, og kun settforskjell skiller lagene to runder før slutt.
Foto: NTNUI Blits/Leonie Richarz

Det er kun to serierunder igjen for både kvinnene og mennene i årets Mizunoliga! Også denne runden blir nok tett og tøff, og vi får godbiter servert hele helgen. Posisjoneringene inn mot sluttspillet tar ikke slutt, og flere av lagene spiller svært viktige kamper med tanke på direkteplass til Final 4 og å unngå kvalikplass til nedrykk. Mange av lagene spiller også sine siste hjemmekamper denne helgen, så benytt sjansen til å ta turen til de ulike hallene! Kampene kan sees på TV2 Play, eller oppleves i hallene hvor stemningen er best!

Mennenes 16. serierunde spilles i Nord-Norge og på Vestlandet

 

ØKSIL – NTNUI // 2. mars klokken 17 // Øksneshallen

Herrenes runde åpnes ved at NTNUI tar turen til Myre. Øksil tok en råsterk seier mot tabelltopp Koll 3-2, mens NTNUI tapte 3-1 mot nedrykksklare Torvastad sist helg. Begge resultatene var noe overraskende, men er det noe vi har lært av mennenes sesong så langt, så er det at alle lag kan slå alle. Markus Wallstad-Hamansen på Øksil uttalte til lokalavisen at seieren var “noe av det største jeg har opplevd”. Unge Wallstad-Hamansen ønsker nok å bidra til at også NTNUI må ta turen hjemover uten seier, noe vi selvsagt tror Stian Endresplass og resten av NTNUI ikke gir seg uten kamp om. Dette er en svært viktig kamp for begge lag med tanke på å ta tre viktige poeng for å unngå kvalikplassen til nedrykk før siste serierunde.

BK Tromsø – Førde VBK // 3.mars klokken 11.30 // Tromsøhallen

Den første kampen på søndag er mellom lag som er sultne på poeng. Om Mikal Kalstad fortsetter storspillet sitt, så kan jobben for Peder Ørbeck Sørheim og BK Tromsø bli utfordrende. Hvordan vil det påvirke Førde at Mikal er opptatt med juniorlandslagssamling i Bergen denne uken er usikkert. Det som er sikkert er at dette er en kamp mellom to klubber som har kjempet mange harde kamper opp gjennom årene. Førde er sultne på poeng for å holde følge med TIF Viking om direkteplassen til Final 4, og BK Tromsø er sultne på poeng for å prøve å komme seg unna kvalifiseringsplassen til nedrykk. Hjemmepublikummet sender nok alle lykkeønskninger i retning Johannes Fagervold i håp om at han blir skadefri til kampen.

Torvastad – Randaberg IL // 3.mars klokken 15 // Torvastad Arena

“Rogalands-derbyet”, som Torvastad skriver på sine sider, betyr nok alt i den situasjonen Torvastad står i. Nedrykket til 1.divisjon er klart for ungguttene fra Karmøy, så det å slå Randaberg står nok høyt på ønskelisten til Jonah Utvik og lagkameratene. Randaberg har posisjonert seg i “ingenmannsland” før sluttspillet, men sluttspillplassen er fortsatt ikke teoretisk garantert. Kjetil Riisland måtte ut med det som så ut som en ryggskade mot Førde sist helg, og Randaberg håper nok å få han og Rune Berg spilleklar til derbyet.

TIF Viking – Koll IL // 3.mars klokken 15.30 // Åsane Arena

Rundens toppoppgjør er kampen mellom første- og andreplassen på tabellen. TIF Viking har slitt mot Koll i årets sesong, og har to tap i serie og cup. TIF Viking kommer fra fem strake seire, og har ikke tapt en kamp på hjemmebane i serie, cup og sluttspill siden april 2022, da mot nettopp Koll. Koll kommer fra et 3-2 tap mot Øksil sist helg, hvor de manglet den viktige kvartetten Øystein Schierning, Sverre Flåskjer, Øystein Bergum og Lars Fredrik Tvinde. Forhåpentligvis, for Koll, er alle disse klare til søndagens viktige oppgjør mot Scott Olsen sine utvalgte. Med full pott her vil TIF Viking faktisk plassere seg poenget bak Koll før den siste serierunden, mens Koll vil sikre 1.plassen i grunnserien med seier. Ingenting er altså avgjort i mennenes serie om kampen om direkteplasser til Final 4, kun to serierunder før slutt!

Spenningene i kvinnenes serie er til å ta og føle på!

 

Øksil – KFUM Volda // 2. mars klokken 14.30 // Øksneshallen

KFUM Volda tar turen nordover for å prøve å sanke flere poeng i kampen om å holde seg i Mizunoligaen også neste sesong. Det begynner å haste å sanke poeng, og de vil etter alle solemerker trenge noe uttelling på Myre. Betydningen kampen har for Volda, samt resultatene i de siste kampene taler for at Volda kan klare å ta med seg poeng. Øksil kommer fra fem strake tap, men har likevel tatt poeng fra cupfinalistene Randaberg og Koll i disse tapene. Jana Cuk hadde en solid angrepskamp mot Oslo Volley sist helg for Volda, som Cecilie Woie må forsøke å stoppe i forsvar om poengene skal bli igjen i Myre.

Koll – Randaberg // 2. mars klokken 15 // Kringsjåhallen

Koll og Randaberg har møttes to ganger tidligere denne sesongen i serie og cup, og begge lag har tatt med seg en 3-1 seier. Randaberg er nok meget interessert i å fortsette seiersrekken sin i serien, samtidig som de ønsker å revansjere tapet i cupfinalen. Live Sørbø uttalte nylig i “Brynepodden” at laget fikk overtenning i cupfinalen, og at erfaringen fra cupfinaler som spillerne på Koll hadde gjorde utslaget. Denne faktoren blir nok ikke avgjørende denne gangen, ettersom oppgjøret er noe mindre viktig. I denne kampen blir nok serven viktig for begge lag for å kunne sette motstanderen i “out of system”-situasjoner ofte, ettersom begge lag er sterke i blokk. Prestasjonene til oppleggerne Rebekka Aase Bahr og Live Sørbø kommer naturligvis til å bli avgjørende for utfallet av kampen.

Førde VBK – Lierne // 2. mars klokken 16 // Øyrane Arena

Lierne er på besøk vest i landet i helgen, og første kamp for helgen er mot Førde VBK. Førde ønsker å fortsette poengfangsten fra sist helg, da de tok et stort steg nærmere sikker plass i Mizunoligaen neste sesong. Lierne kommer fra en god prestasjon hjemme mot Randaberg selv om det ble tap, og har kunne jobbe med et mål om å være godt rustet til kvartfinalen i sluttspillet ettersom de har hatt en komfortabel tabellsituasjon å forholde seg til de siste ukene. Fortsetter utviklingen for Kine Gjertsås og laget? Det blir spennende å se om Hilde Elvebakk stiller opp for Førde denne helgen også, eller om unge Selma Vassdal og Malin Nummedal Halleraker må ta enda litt flere poeng enn i den gode angrepskampen de hadde mot Oslo Volley sist helg.

TIF Viking – Lierne // 3. mars klokken 13 // Åsane Arena

Under et døgn etter kampen mot Førde VBK skal Lierne i aksjon mot serieleder TIF Viking. Sist oppgjør endte med en sterk 3-0 seier til TIF Viking, i en kamp der Grethe Tuft Soltvedt plukket 18 poeng på tre sett. Maja Lind Sande og Synnøve Gjertsås er nok klar over at Grethe blir blant spillerne de må forsøke å stoppe for å ha muligheter for å ta med seg poeng hjem fra Bergen.

Oslo Volley – Randaberg // 3. mars klokken 13.30 // Nydalen

Randaberg spiller også to kamper på to dager, og helgens andre oppgjør er mot Oslo Volley. Oslo Volley har slitt i de siste fem kampene, men laget vet nok at de har mer inne som de ønsker å få ut. Utfordringen for de i denne kampen er at de møter et lag som “aldri” taper i serien. Victoria Jellestad Demmene produserte mange poeng for laget sitt sist helg, og trenger nok å gjenskape poengfangsten samtidig som enda flere på laget melder seg på om det skal bli poeng mot Espen Sørbø sitt maskineri. For Randaberg kan dette være første sjanse til å avgjøre seriegullet, med seks poeng i helgen er de nemlig grunnserievinnere allerede før siste runde!

Denne teksten er produsert av NTV.

Start typing and press Enter to search