Høydepunkter venter på løpende bånd før årets volleyballsesong er ferdig. Likevel er planlegging av sandvolleyballsesongen 2024 godt i gang. Her kan du lese hva NVBF tilbyr av aktiviteter i år, og finne lenker til nærmere informasjon.

 

ÅPNE SAMLINGER

Regionale samlinger

Sesongen starter med åpne samlinger for barn og ungdom i alle regioner onsdag 1. mai. Samlingene er et tilbud for alle, og man melder seg på individuelt via iSonen. Man blir introdusert for sandvolleyball; lærer hvilke teknikker man bør bruke og hvordan det er lurt å forflytte seg. Sandvolleyball kan være uvant for mange, og det blir gøyere når man lærer seg det grunnleggende. Dyktige trenere vil hjelpe til med dette. Etter ei treningsøkt får man prøve seg i spill, og spillet er organisert slik at man bytter makkere underveis. Åpne samlinger kan gjerne avholdes innendørs dersom vær- og baneforhold tilsier det. Detaljert informasjon om åpne samlinger i hver region legges her.

Nasjonal inspirasjonssamling

Er du i alderen 13-19 år og har lyst til å utvikle deg som sandvolleyballspiller? NVBF planlegger en stor nasjonal inspirasjonssamling i Stavanger på torsdag og fredag i Kristi Himmelfartshelgen. Samlingen vil bli ledet av juniorlandslagstrener i sandvolleyball, Alexandre Peres, og alle som har lyst er velkommen til å delta. Den påfølgende helgen blir det mulighet til å spille enten Norgestour på Sandvesanden eller RT junior. Mer informasjon om opplegget disse dagene kommer før påske!


TURNERINGER

Sommeren 2024 vil det arrangeres sandvolleyballturneringer rundt i hele landet. NVBF har tre ulike nivå; Lokale turneringer (LT), Regionale turneringer (RT) og Norgestour (NT). I tillegg arrangeres det NM for junior og senior og for regionlag (U17).

Lokale turneringer

LT er turneringer som i helhet er organisert av klubber. LT kan gjerne settes opp på fast basis – en gang i uka. Ulike LT kan spilles flere steder i hver region hver eneste ettermiddag. Det er ingen begrensninger for hvilket opplegg som følges eller hvilke klasser som inviteres til å delta. Dette styrer arrangørklubben selv, gjerne ut fra deltakernes ønsker. Kontakt NVBF dersom din klubb vil arrangere LT, så kan den legges inn i LT-oversikten. NVBF gir også økonomisk støtte til LT-arrangører som søker. Oversikt over LT og lenke til søknadskjema for støtte ligger her.


Regionale turneringer

RT er turneringer satt opp av NVBF, men som arrangeres av klubber i regionene. Turneringene har navn etter region og heter eksempelvis Trøndertour og Øst Tour. RT spilles i helg eller fridag, og målet er at både barn, ungdom og voksne skal få et godt turneringstilbud i sin region. I februar sendte NVBF sende ut forespørsel til klubber om å påta seg arrangøransvar for RT-turneringer. Vi håper mange klubber tilbyr seg å arrangere. Erfaring viser at mai og juni er beste periode for RT, men juli og august kan også fungere fint.

RT Master

RT Master er seniorturneringer med doble rankingpoeng. Tre helger er avsatt til RT Master; en i mai og en i juni, og en i august. I disse helgene har Norgestour pause. Det legges opp til en RT Master i hver region hver av disse helgene, men NVBF er avhengig av klubber som vil arrangere.

Norgestour

NT er sandvolleyballens eliteserie. Det settes kun opp en NT-turnering i landet per helg, og datoene ligger i terminplanen for 2024. Mer informasjon om turneringene finner du her.

NM Junior og NM Senior

Koll IL arrangerer NM Junior siste uka i juli. NM Junior foregår på Voldsløkka og på Koll Arena i Oslo. NM U15, U17 og U19 spilles først, fra lørdag 20. juli til tirsdag 23. juli. Deretter spilles NM U16, U18 og U21 fra onsdag 24. juli til lørdag 27. juli. Arrangør og NVBF er spent på om antall deltakerlag vil fortsette å stige, og det er derfor satt av fire dager til å gjennomføre hver del. Spillere til NM Junior del 1 bes derfor være klare til å spille kamper fra lørdag 20. juli, og spillere til del 2 fra onsdag 24. juli. Påmeldingsfristen for alle klasser er 1. juli. Etter dette vet vi om vi kan gjennomføre hver del på tre dager. Finaledager vil uansett være tirsdag 23. juli og lørdag 27. juli.

NM Senior arrangeres over to helger i juni. Kvalifiseringsturneringen spilles helgen 1.-2. juni på Voldsløkka i Oslo, med Stovner SK som arrangør. Hovedrunden, der 16 lag i hver klasse deltar, skal spilles på Kokkenes i Lillesand 14.-16. juni.

Både NM Junior og NM Senior er åpne mesterskap, noe som betyr at alle lag som ønsker å delta, kan melde seg på. De to spillerne på et lag behøver ikke å være medlem av samme klubb.

NM Regionlag U17 sandvolleyball

NM Regionlag U17 sandvolleyball skal spilles på Randaberg. Randaberg IL er arrangør av mesterskapet, og det vil spilles 28.-30. juni. Mesterskapet er for spillere født 2008-2011. Spillere som ønsker å være aktuelle for sitt regionlag må delta på åpne samlinger og spille flest mulig turneringer. Spillernes innsats og ferdighet, både på trening og turnering, vil være kriterier for uttak til regionlag i sandvolleyball. NM Regionlag sandvolleyball har vært arrangert siden 2013, og hele landet deltar nå med lag i begge klasser. Dette er en følge av at vi har driftige klubber og dyktige trenere rundt i hele landet som engasjerer seg og tilrettelegger for flott sandvolleyballaktivitet for barn og ungdom, både i klubb og i region.

HVA VIL DIN KLUBB ARRANGERE?

Terminplan for 2024 finner du her.  I planen kan du se aktivitet som er bekreftet (bane + arrangør er påskrevet og ruten er grønn) og aktivitet som ikke er bekreftet (da mangler sted + arrangørklubb, og ruten er hvit). Når aktivitet blir bekreftet ved at en klubb påtar seg å arrangere, oppdateres planen. Husk at dersom volleyballklubber i regionen din påtar seg litt ansvar hver, vil spillerne få et supert aktivitetstilbud!


MINISANDVOLLEYBALL

Skal din klubb organisere minisandvolleyball? Da kan du søke om en ballpakke!

Vi oppfordrer alle klubber til å tilby minisandvolleyball for de yngste. Minisandvolleyball er en morsom og lærerik måte å bli kjent med sandvolleyball for første gang. Vi inviterer alle medlemsklubber til å organisere minimum seks treninger i en periode på seks uker i løpet av forsommer/sommer. Vi støtter opp med en ballpakke bestående av 10 baller til klubber som vil tilby faste treninger for barn i alderen 6-13 år. Sjekk ut din klubbs mulighet til å få en ballpakke her.

 

ÅPEN SANDBANE FOR OG MED UNGDOM!

Denne sommeren inviterer vi alle klubber til å tilby Åpen sandbane for barn og ungdom i sitt nærmiljø. I Åpen sandbane flytter vi det mer kjente konseptet Åpen hall ut i sanden og inviterer til lek, glede og ungt lederskap utendørs. Vi oppfordrer alle til å gjøre Åpen sandbane til klubbens samlingspunkt denne sommeren! Les mer om Åpen sandbane her.

NVBF ser frem til nok en nydelig sommer i sanda!

Start typing and press Enter to search