Mye glede da KFUM Volda slo Oslo Volley og skapte økt spenning i nedrykkskampen for kvinner.

Torvastad rykket ned tross sterk borteseier

Torvastad imponerte mange i helgen med en sterk borteseier 3-1 mot formlaget NTNUI. Opplegger Jonah Utvik leverte en solid kamp og ble kåret til banens beste spiller. For NTNUI var Sigurd Festøy som vanlig i slag med sine 30 poeng, men denne gangen holdt det ikke for hjemmelaget, som kjemper intenst for en plass i sluttspillet. For Torvastad ble det tre poeng, men ØKSILs hjemmeseier mot Koll gjør at de likevel rykker ned. Det blir spennende å se hvordan ungguttene kan slå tilbake i 1.divisjon neste år, og også hvordan de to siste hjemmekampene blir.

ØKSIL klatret to plasserDen største overraskelsen i helgen var nok ØKSILs seier mot Koll. Etter fem sett og en lang kamp kunne nordlendingene juble over seier og å passere både NTNUI og Tromsø på tabellen. Isak Helland-Hansen scoret 22 poeng for ØKSIL, som nå har initiativet i rotteracet om sluttspillplass. I Førde var Mikal Kalstad kampens store spiller da hjemmelaget slo Randaberg 3-2. For Randaberg betyr tapet at de ikke kan nå Final Four, samtidig som det ene poenget legger dem i god posisjon til å gå til kvartfinalen. For Førdes del puster de nå Viking i nakken om direkteplassen i Final Four, tre poeng bak med en kamp mindre spilt.

Det tetter seg til i nedrykkskampen i kvinneserienOslo Volley startet helgen godt med å ta ledelsen 2-0 mot KFUM Volda, men der var det stopp for de rødkledde. Volda snudde kampen til seier 3-2 takket være angrepspoeng fra Marie Brænde og et imponerende innhopp av opplegger Runa Redse Arset. Heller ikke søndag holdt det helt inn for Kathinka Krahn og Oslo Volley som tapte 1-3 mot Førde, hvor Hilde Hjelmeland var i virkelig poenghumør. Oslos ene poeng gjør at de holder den siste sluttspillplassen, men både Førde og Volda kom nærmere i helgen, og de siste to seriehelgene vil nok lede til mye neglebiting for alle tre klubber.

Viking og Randaberg dundrer videreServepresset til Viking-kvinnene fortsetter å blåse lag av banen. Josefine Øines, Jenny Juliebø og resten av Viking leverte 10 serveess mot ØKSIL, seier 3-0 og fortsatt serieledelse. For Ariel Vaigafa og Randaberg satt seieren litt lenger inne, men med 26-24 i 4.sett vant de 3-1 mot Lierne, og er fortsatt ubeseirede. Lierne imponerte virkelig i 3.sett med en eventyrlig serverekke fra Silje Holand, men det holdt akkurat ikke til poeng, og de beholdt dermed 5.plassen på tabellen.