Trøndelags gutter er klare for sin første kamp. Foto: NVBF

NM REGIONLAG ER I GANG

For første gang i historien deltar alle NVBFs regioner i NM Regionlag U17 sandvolleyball som spilles 2. til 4. august. Og på grunn av vårens restriksjoner knyttet til covid-19 i region Øst deltar to lag derfra – et fra Oslo og et fra resten av regionen. Dermed er totalt 18 lag, 9 i hver klasse, klare for årets mesterskap.

NVBF har opprettet en TURNERINGSSIDE der alle tropper er presentert. På siden finnes også link til kampoppsett og resultater, samt link til stream. Kampene på bane 1 og 4 vil streames på Youtube.

Koll IL er teknisk arrangør for NM Regionlag i sandvolleyball. Klubben har allerede seks dager med junior-NM i beina, men de stiller friske og raske til et nytt mesterskap. Alle kamper spilles på Koll Arena i Oslo. Dermed er spillerne sikret at rammene for mesterskapet er de beste.

Hver region har med seg 5 eller 6 spillere, og spillemåten som brukes i turneringen er derfor annerledes enn vi er vant med i sandvolleyball. Når to regioner møtes spilles det noe som minner om en 5-settskamp, der hvert sett går til 21 poeng. Fra sett til sett skal lagleder bytte inn spillerne sine. De fire første settene skal spilles uansett, og en kamp kan derfor ende 4-0 eller 3-1.  Etter fire sett skal alle lagets spillere ha spilt minst ett sett. Dersom det står 2-2 etter fire sett, skal kampen avgjøres med et golden set til 15 poeng. Da kan treneren velge fritt hvilke to spillere som skal spille.

Samtidig med årets mesterskap arrangeres det også Dommer 2-kurs i sandvolleyball og Teknisk Delegert-kurs på Koll Arena med totalt 11 deltakere.

NVBF ønsker alle spillere, trenere, dommere og arrangører lykke til i mesterskapet!

Start typing and press Enter to search