Foto: FIVB

Norge vinner finalen!

Anders Mol og Christian Sørum endte «som vanlig» på toppen av podiet i FIVB World Tour Finals i Sardinia, Italia. De ble med dette det mestvinnende europeiske laget i historien med sine 14 World Tour gullmedaljer i deres navn. Det er også bare et lag før dem som har klart å vinne World Tour Finales to ganger!

Tsjekkerne Ondrej Perusic og David Schweiner tok lagets syvende medalje i World Tour med deres sølv, mens bronsen ble nederlenderne Christiaan Varenhorst og Steven van de Velde sin tredje medalje i world Tour.

Foto: FIVB

Finalen var en kamp mellom to veldig sterke lag, som visste godt når de skulle vise råskap, og når de skulle vise finesse. I begge settene lå Mol og Sørum under 12-9 til teknisk pause, og måtte krige seg tilbake med alt de maktet. På dagnes sandvolleyball nivå skal det egentlig ikke være mulig å snu stillinger som 20-18 til Tsjekkerne i første sett, og  15-11 i andre sett, men Mol og Sørum slutter aldri å imponere. Norge vinner tilslutt 0-2 (20-22, 21-23) som betyr at laget blir 150 000 dollar rikere.

«Det er bare fantastisk! Finaler er alltid vanskelig å spille, og Tsjekkerne er et veldig bra lag. De spilte veldig bra hele turneringen og får en velfortjent finaleplass. Det var en bra finale og jeg er bare sykt glad for å ha vunnet den!» Forteller Sørum.

«Ja, vi endte heldigvis på toppen tilslutt. Ondrej og David spilte en vanvittig bra turnering! De har nesten vært uslåelige i det siste, så vi visste at vi virkelig måtte komme med vårt beste i dag!» la Mol til. «Vi er slitne selvfølgelig. Det har vært en lang sesong og nå kan vi ta en velfortjent pause, og gjøre oss klare til neste sesong med den nye World Touren. Vi er utrolig spente på den!»

Foto: FIVB

Start typing and press Enter to search