Sandasol – Norgesturnè med sandvolleyball i fokus

I mai og juni reiser vi “Norge-rundt” for å treffe klubber som ønsker å starte opp med sandvolleyball for barn og/eller ungdom eller som har svært liten aktivitet og planlegger å utvide sitt treningstilbud for denne gruppen. Vi ønsker å bidra til en inspirerende kveld med med faglig påfyll, latter og glede. Hva kan være bedre enn å starte sommeren på banen med sand under tærne, sol fra skyfri himmel, venner og ikke minst en utfordrende og morsom idrett?

Eirik Holand er superklar til å ta fatt på turen i sommer, og håper Sandasol kan bidra til at flere starter tidligere med volleyball. 

Eirik skal være med Sandasol 22.-27.mai, fra nord i Rogaland til nord i Vestland. Her kan dere lese om Eirik sin bakgrunn og kompetanse, og hans tanker om konseptet.

Hva tenker du om å være med på Sandasol-turneen? 

At jeg får være med som instruktør på Sandasol er fantastisk spennende. Jeg tror at jeg vil dra masse erfaring og kan bidra med min kunnskap og entusiasme for volleyball.

Det er viktig at man tar tak og sprer volleyball som sport og aktivitet allerede i barneskolealder.

Sandasol_gul

Kan du si litt om hva du tenker om mini(sand)volleyball som konsept?

Dette konseptet er spennende og bra. Det er viktig at man tar tak og sprer volleyball som sport og aktivitet allerede i barneskolealder. Min erfaring som trener er at de aller fleste begynner med volleyball på ungdomsskole. Det er altfor sent. Jeg håper at volleyball kan være med å konkurrere med fotball og håndball som en av de største idrettene blant barn.

Kan du fortelle litt om din erfaring som trener?

Jeg har vært trener i volleyball i totalt 5 år i både Asker SK volleyball og i Jardar IL volleyball. Her er jeg trener for alle aldre, fra de minste i minivolleyball til seniornivå. Vi har hittil i år brukt kunstgressbanen ved siden av hallen da det bare har vært lov å trene inne i ca. en måned. Men så lenge barna er villig til å trene (som de alltid er) så stopper det oss ikke fra å være ute, uansett vær. Jeg bruker ca. 2-4 timer hver dag, enten i hallen eller på kunstgress/sand. At folk vil begynne med en såpass liten sport som volleyball er i Norge synes jeg er kjempegøy. Selv har jeg 13 års erfaring som volleyballspiller.

Jeg har vært trener i minivolleyball i ca. et år. I minisandvolleyball har jeg lite erfaring, men forskjellen på å lære bort volleyball inne og ute er svært liten når man er ny i idretten. Det viktigste er at alle har det gøy! Jeg har lært masse i løpet av dette året når jeg har vært trener for minivolleyball. Tidligere har jeg trent tenåringer og seniorspillere.

Det viktigste er at alle har det gøy!

Start typing and press Enter to search

19-wt-doha-hendrik-christian